Mainos

Öljytankkeri uhkaa katketa Espanjassa

Kreikkalaisen öljytankkerin moottorit ovat pysähtyneet ja alus saattaa katketa kahtia. Öljytankkeri on noin sadan kilometrin päässä Espanjan rannikosta.

Kreikkalaisen öljytankkerin Prestigen moottorit ovat pysähtyneet ja alus saattaa katketa kahtia, sanoivat Espanjan viranomaiset iltapäivällä.

Öljytankkeri oli noin sadan kilometrin päässä rannikosta. Alukseen tullut repeämä on nyt 35 metriä, sanoivat viranomaiset. Tankkerin ei odotettu kuitenkaan katkeavan heti.

Laajan ympäristötuhon uhka näytti aiemmin tänään jo väistyneen Espanjan luoteisrannikolla. Neljä hinaajaa auttoi tankkeria, ja myös aluksen omat moottorit saatiin käyntiin eilisiltana.

Espanjan viranomaiset kielsivät aluksen öljylastin siirtämisen muihin aluksiin Espanjan aluevesillä. Asiantuntijat arvioivat, että Prestigestä vuoti mereen 5000 tonnia öljyä.

Galician rannikolle on asetettu öljypuomeja, jotta estettäisiin aluksesta valuneen öljyn pääsy rantaan. Galician rannikko kuuluu Espanjan tärkeimpiin kalastusvesiin. -Tilanne on edelleen uhanalainen, mutta paljon aiempaa parempi, arvioi espanjalainen paikallisviranomainen Arsenio Fernandez de Mesa aamupäivällä.

Lähes 250 metriä pitkä Prestige joutui merihätään kovassa myrskyssä keskiviikkona. Alus, jossa on 77 000 tonnia polttoöljyä, oli matkalla Ventspilsistä Liettuasta Gibraltariin.

Valtaosa aluksen 27-henkisestä miehistöstä poimittiin helikoptereihin ja lennätettiin turvaan. Laivalle jäi kapteeni ja muutama miehistön jäsen auttamaan paikalle tulleita hinaajia.

Miehistön mukaan tankkeri törmäsi johonkin ja sai vuodon. Espanjan viranomaiset arvelevat turman pääsyyksi aluksen 27 vuoden ikää ja huonoa kuntoa.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.