Mainos

Öljysohjo lähestyy Viron rantoja

Vaaravyöhykkeessä uskotaan olevan lähes sata kilometriä Viron pohjoisrannikkoa.

Luoteistuuli työntää öljynsekaisia jäälauttoja kohti Pohjois-Viron rantoja, ja paikoin öljysohjo on enää 40-50 metrin päässä rannasta, kertoo Itä-Harjumaan pelastusosaston johtaja Tunis Pajo Pohjois-Viron pelastuskeskuksesta.

Öljyn tummentamia jäälauttoja on muun muassa Tallinnan kyljessä olevan Viimsin omakotialueen rantojen tuntumassa. Rannan tuntumassa olevilla avoimilla vesialueilla öljyä ei kuitenkaan näy, ja linnut ovat säästyneet vahingoilta.

- Näyttää siltä, että tuuli pysyy ainakin toistaiseksi luoteessa. Seuraamme tilannetta tarkoin ja olemme 24 tunnin valmiudessa aloittamaan puhdistustyöt, Pajo sanoo.

Pajo arvioi, että öljysohjoa tulee rannoille pienissä erissä, mutta töitä hankaloittaa alueen laajuus. Vaaravyöhykkeessä uskotaan olevan lähes sata kilometriä Viron pohjoisrannikkoa. Mereen päässeen öljyn määrästä ei ole tarkkaa tietoa, sillä öljyä on jään alla. Eilisiltana työnsä lopettaneet suomalaiset öljyntorjunta-alukset saivat kerätyksi merestä vajaat 10 000 litraa öljysaastetta.

- Kymmeniä vapaaehtoisia on jo ilmoittautunut avuksemme puhdistustöihin. Kalustomme on varsin vaatimaton mutta ihmisiä meillä on käytettävissämme, Pajo sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.