Mainos

Öljypäästön etsinnät keskeytettiin Hangon edustalla

Eilen havaittua öljylauttaa ei löydetty enää rajavartiolaitoksen valvontalennolla aamulla. Etsinnät on keskeytetty toistaiseksi.

Rajavartiolaitoksen valvontalentokone ei enää aamun etsinnöissään löytänyt pitkää öljylauttaa, jonka se oli havainnut ensi kerran eilen iltapäivällä Suomenlahdella. Etsinnät päätettiin lopettaa toistaiseksi. Niitä jatketaan iltapäivällä mahdollisesti uudelleen.

Etsintöjä tehtiin aamulla laajalla alueella Hangon lounaispuolella, sillä ison öljyvanan arveltiin lähestyvän vesiä Bengtskärin majakkasaaren suunnasta.

Öljy voi piillä pinnan alla


Suomen ympäristökeskuksen tarkastaja Uljas Hietapakka pitää mahdollisena, että öljy on vettynyt ja painunut pinnan alle väliveteen, jolloin sitä ei huomata lentokoneesta.

-Toinen mahdollisuus voi olla, että merivirrat ovat lähteneet viemään öljyä pinnan alla jonnekin muualle, jossa se voi nousta uudelleen pintaan, hän pohtii.

Eilisten havaintojen mukaan öljyvana oli 40 kilometriä pitkä ja kymmenien metrien levyinen. Eilen lautta sijaitsi noin 10 kilometriä Bengtskärin majakkasaaresta etelään. Sen alkuperä ei ollut tiedossa, mutta se on ilmeisestikin laskettu jostain laivasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.