Mainos

Öljyonnettomuuksiin varautumista pyritään tehostamaan

Helsingissä pidettävässä konferenssissa korostetaan rajanaapurien yhteistyötä öljyonnettomuuksiin varautumisessa.

Itämeren kunnat ja muut viranomaiset haluavat tehostaa yhteistyötään öljyonnettomuuksiin varautumisessa. Öljyonnettomuuksien torjunta ja pelastustoimet ovat käytännössä kuntien vastuulla, vaikka useita yhteistyöorganisaatioita onkin toiminnassa.

Kuntaliiton mukaan ainoa tapa onnistua öljyonnettomuuksien torjunnassa ja pelastustoimissa on valmistautua pätevillä ja ajantasaisilla suunnitelmilla. Tärkeää suunnitelmien teossa on yhteistyö naapurikuntien ja rajanaapurien kanssa.

Itämeren rannikkovaltiot ovat kovan haasteen edessä: nykyisillä öljynkuljetusmäärillä onnettomuuden todennäköisyys Itämerellä on suuri kaikista varotoimista huolimatta. Alueen rannikkokunnilla on suuri vastuu öljyntorjuntaan varautumisessa ja öljyvahinkojen ehkäisemisessä sekä merellä että rannikoilla.

Euroopan neuvoston ja Kuntaliiton järjestämässä kansainvälisessä konferenssissa Helsingissä kuntien ja valtioiden edustajilla on mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä aiheesta. Kaksipäiväiseen konferenssiin kokoontuvat Itämeren rannikkovaltioiden, rannikkokuntien ja alueiden edustajat.

Suomen öljyntorjunnan keinoja ja mahdollisuuksia esittelevät ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin lisäksi Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, Suomen ympäristökeskuksen yli-insinööri Kalervo Jolma ja Suomen WWF:n vapaaehtoisten öljyntorjuntajoukkojen meriasiantuntija Anita Mäkinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.