Mainos

Öljyntorjuntatyöt jatkuvat Turun edustalla

Turussa maanantaina paljastuneen öljypäästön torjuntaa jatketaan. Öljyä kerätään vedestä, minkä jälkeen alkaa likaantuneiden rantojen siistiminen. Selvittelyn kohteena on myös, onko öljy peräisin jostain aluksesta vai maista.

Öljyä kerätään Turun edustalla

Turun edustalla meressä liikkuva öljylautta on tuulen suunnan muuttumisen vuoksi siirtynyt Ruissalon saaren luoteiskulmalle.

Turun apulaispalopäällikkö Juha Virto sanoo, että vapaassa vesitilassa liikkuva öljylautta on siirtymässä Naantalin suuntaan, luonnonmaata kohden.
Virton mukaan tilanne on ollut tänään hieman parempi kuin aiemmin, sillä osa lautan ohuesta öljykalvosta on haihtunut tuulen ja veden lämpötilan yhteisvaikutuksesta. Öljymäärän vähentymisestä huolimatta Ruissalon saaren kaislikoihin on kerääntynyt öljypaakkuja useiden kilometrien pituudelta.

Öljyntorjuntatöihin osallistuu yli 50 armeijan ja palolaitoksen työntekijää. Yön aikana paikalle on kerätty kalustoa ja välineitä. Öljyntorjuntatöissä on mm. palolaitoksen ja armeijan aluksia, luotsikutteri ja pienaluksia. Lisäksi imuautot jatkavat öljyn imemistä laiturilta käsin. Tarkoitus on päivän aikana kokeilla myös uusimpia öljyntorjuntaan tarkoitettuja välineitä. Paikalle on tuotu mm. kaivinkoneenkauhaan rakennettu öljyharja ja öljyä imeviä puomeja.

Toistaiseksi uutta tietoa jäteöljyn alkuperästä ei ole esitetty.
(MTV3)

(Huomenta Suomi 12.12.2001)

Ympäristöviranomaiset pelkäävät öljyturman mittasuhteiden kasvavan. Vesilinnut ovat vaarassa tahriintua ennen kuin rantakivikot ja kaislikot saadaan puhdistetuksi.

(Seitsemän uutiset 12.12.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.