Mainos

Öljyntorjuntaa jatketaan Ruotsin etelärannikolla

Yksitoista öljyntorjunta-alusta on työskennellyt läpi yön puhdistaakseen öljyä, jota yhä virtaa Ruotsin etelärannikolle uponneesta kiinalaisesta rahtialuksesta.

Merellä ajelehtiva öljylautta on nyt selvästi ohuempi kuin eilen. Öljyä on tähän mennessä kerätty talteen noin 860 tonnia.

Eilen öljy oli saastuttanut jo useita kilometrejä Skånen hiekkarantoja Etelä-Ruotsissa. Rannikkovartioston öljyntorjunta-alukset pyrkivät saartamaan päästöjä puomeilla ja keräämään öljyä talteen.

Suurimmat vahingot linnustolle

Torjuntatyöhön osallistui parisataa ihmistä, joiden joukossa oli viranomaisten lisäksi vapaaehtoisia. Lisäksi ympäristöjärjestö Greenpeace ilmoitti lähettävänsä alueelle aktivistejaan auttamaan siivouksessa.

Ruotsalaiset asiantuntijat korostivat, että öljyn aiheuttamat tuhot ovat aina vakavia ennen kaikkea linnustolle, mutta tilannetta ei pidetä kuitenkaan katastrofaalisena.

Kiinalaistankkerin lastina oli 66 000 tonnia lannoitetta. Lisäksi aluksessa oli 1 600 tonnia raskasta polttoöljyä, 110 tonnia dieselöljyä ja 55 tonnia moottoriöljyä.

Laiva alkoi vajota Tanskalle kuuluvan Bornholmin läheisyydessä lauantaina, kun se törmäsi toiseen alukseen. 27 hengen miehistö saatiin pelastettua.

(MTV3-TT-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.