Mainos

Öljyntorjunta käynnissä Skoonen rannikolla

Ruotsin rannikkovartiosto torjui tänään öljysaastetta kahdessa paikassa Skoonen rannikolla. Kyse on Trelleborgin eteläpuolella eilen havaitusta uudesta öljylautasta sekä öljystä, jota vuotaa irärannikolla runsas viikko sitten haaksirikkoutuneesta kiinalaisaluksesta.

Sandhammarenin edustalla Trelleborgin lähellä havaittu öljylautta lienee peräisin ohikulkeneesta laivasta, joka tyhjensi säiliönsä viranomaisten huomion ollessa Skoonen itärannikon turmassa. Vielä eilen arveltiin, että kyse on ohuesta dieselöljystä, joka haihtuisi. Myöhemmin havaittiin kuitenkin myös paksumpaa öljyä.

-Paikalla työskentelee ympäristönsuojelualus, ja me olemme toistaiseksi poimineet merestä kaksi kuutiometriä, sanoi Karlskronan rannikkovartioaseman päivystäjä Lars Ekblad.

Öljy on vain parisataa metriä rannasta. Paikalla on niin matalaa, ettei sinne pääse suurella torjunta-aluksella, vaan puhdistukseen aiotaan käyttää pienempiä aluksia.

Bornholmin pohjoispuolella uponneesta kiinalaisesta Fu Shan Hai -laivasta vuotaa edelleen pari kuutiometriä öljyä vuorokaudessa.Tällä hetkellä öljy liikkuu suoraan itään Ruotsin rannikolta poispäin. Tämä merkitsee, että Tanskalle kuuluva Christiansön saari on vaaravyöhykkeessä. Tanskan viranomaiset laskevat parhaillaan paikalle puomeja ja ovat ryhtyneet muihinkin varotoimiin.

(MTV3-TT-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.