Mainos

Öljyn tynnyrihinta jo yli 52 dollarissa

Asiantuntijoiden mukaan öljyn tynnyrihinta saattaa nousta jopa 60 dollariin.

Öljynporausta

Raakaöljyn hinta nousi jälleen uudelle ennätystasolle. New Yorkissa öljytynnyrin hinta nousi 60 senttiä 52,62 dollariin, kun taas Lontoossa Brent-laadun hinta nousi 66 senttiä 48,65 dollariin.

Öljyn hintaa ovat viime viikkoina nostaneet muun muassa Yhdysvaltain öljyntuotannon vaikeudet hirmumyrskyjen jäljiltä. Meksikonlahden tuotantokapasiteetista on edelleen lähes kolmasosa poissa käytöstä Ivan-hurrikaanin aiheuttamien tuhojen vuoksi. Amerikkalaisyhtiöiden mukaan Ivanin aiheuttamien tuhojen korjaamiseen saattaa mennä vielä parikin kuukautta. Meksikonlahden osuus Yhdysvaltain öljyntuotannosta on noin neljännes. Öljyn hintaa nostaa myös se, että Yhdysvaltain öljyvarastot ovat pienemmät kuin normaalisti syksyisin. Myös monissa Euroopan ja Aasian öljyntuojamaissa varastot ovat normaalia alemmalla tasolla.

Asiantuntijoiden mukaan öljyn tynnyrihinta saattaa nousta 60 dollariin, mikäli Lähi-idästä, Nigeriasta, Venäjältä tai Yhdysvalloista kuuluu öljyntuotannon kannalta huonoja uutisia. Toisaalta asiantuntijat rauhoittelevat pelkoja korkean öljyn hinnan vaikutuksista maailmantalouteen. Esimerkiksi Iranin vallankumouksen jälkeen vuosina 1979-80 öljyn tynnyrihinta nousi 80 dollariin, mihin tasoon tällä hetkellä on vielä runsaasti matkaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.