Mainos

Öljyn kallistuminen nostaa valmismatkojen hintoja

Raakaöljyn hinnan korotukset ovat jo heijastuneet lentolippujen hintoihin. Sen vuoksi myös matkanjärjestäjät aikovat nostaa kevään matkojen hintoja.

Valmismatkojen hinnat nousevat. Kaleva-sanomalehden mukaan öljyn kallistumisesta johtuvat lentolippujen hinnankorotukset siirtyvät myös valmismatkoihin.

Lehden mukaan ensi kevään lomamatkat maksavat vajaat kymmenen prosenttia tämänvuotisia enemmän. Keskimääräinen hinnannousu on noin 30 euroa valmismatkaa kohden. Korotus on sitä suurempi mitä kauempana matkakohde on.

Jos öljyn hinta kohoaa, myös hinnankorotukset voivat olla suurempia. Matkanjärjestäjille epätietoisuus öljyn hinnan kehityksestä aiheuttaa päänvaivaa, koska tulevaa lomakautta koskevat hinnat pitäisi lyödä jo nyt lukkoon.

Myös Air Finland nostaa hintojaan

Myös suomalainen lomalentoyhtiö Air Finland ilmoittaa nostavansa lippujensa hintoja keskimäärin seitsemän prosenttia. kohonneiden polttoainekustannusten vuoksi. Kalliimmat hinnat astuvat voimaan syyskuun alussa.

Finnair ilmoitti viime viikolla, että sen lippujen hinnat nousevat keskimäärin 7,5 prosenttia. Eurooppalaisyhtiöistä myös Air France, British Airways, Lufthansa ja KLM ovat kertoneet, että hintoja hissataan ylöspäin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.