Mainos

Öljyn ja sähkön halpuus pudotti Fortumin tulosta

Energiakonserni Fortumin tulos on heikentynyt. Fortumin tammi-syyskuun tulos rahoituserien jälkeen jäi noin 600 miljoonaa markkaa eli noin 30 prosenttia vuoden takaista heikommaksi. Fortumin liikevaihto kutistui 38 miljardiin markkaan, kun se vuotta aiemmin vastaavaan aikaan oli 43 miljardia markkaa.

Fortumin tulosta rasitti raakaöljyn hintataso, joka pysyi matalana ja oli kolmanneksen alempi kuin edellisvuonna. Lisäksi runsaat sateet lisäsivät vesivoiman tarjontaa ja pitivät myös sähkön hinnan alhaisena. Fortum odottaa myös koko vuoden tuloksen jäävän edellisvuotta heikommaksi, sillä raakaöljyn ja sähkön hinta näyttävät pysyvän alhaalla myös loppuvuoden aikana.

IVO:n tulos heikkeni

Fortumin toisen alakonsernin IVO-yhtiöiden tulos heikkeni tammi-syyskuussa. Tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja heikkeni lähes 260 miljoonalla markalla vajaaseen miljardiin markkaan. Liikevaihto vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana oli runsaat 9,5 miljardia markkaa, mikä merkitsee 3 prosentin laskua viime vuoteen verrattuna. Laskuun vaikuttavat eniten myyty kantaverkkoliiketoiminta sekä Sähkö ja lämpö -liiketoiminnan ja Engineering-liiketoiminnan liikevaihdon pieneneminen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.