Mainos

Öljyn hinta yhä nousussa

Raakaöljyn hinta on jatkanut nousuaan ja kipusi tänään jo lähes 30 dollariin barrelilta. U.S. crude -öljylaadusta maksettiin aamun ensimmäisissä kaupoissa 29,82 dollaria barrelilta, mikä lähenee jo elokuun lopulla saavutettua 30,32 dollarin tasoa.

Myös Pohjanmeren Brent-öljylaatu hipoi päivän aikana 29 dollaria tynnyriltä, mutta laski siitä 28,35 dollariin. Viime viikolla tilastoitu 29,02 on korkein noteeraus vuoteen. Yleistä epävarmuutta hienoinen lasku ei poistanut.

Öljyn hintaa nostavat pelot Yhdysvaltain mahdollisesta iskusta Irakiin, mikä keskeyttäisi todennäköisesti Irakin öljyntuotannon kokonaan.

Öljynviejämaiden järjestön Opecin edustajat puolestaan kokoontuvat tällä viikolla Japaniin pohtimaan loppuvuoden tuotantopolitiikkaansa. Kokoukseen tuo latausta mm. se, ettei maailman johtava öljyntuottajamaa Saudi-Arabia vielä ole kertonut kantaansa. Kuwait, Venezuela ja Qatar sen sijaan ovat ilmoittaneet, että ne haluavat pitää ryhmän tuotantokaton nykyisellä tasolla, joka on 21,7 miljoonaa barrelia päivässä.

Tänään Japaniin saapunut Opecin pääsihteeri Alvaro Silva sanoi, että maailmanmarkkinoilla on nyt tarjolla riittävä määrä öljyä, ja myös varastot ovat mukavalla tasolla. Silvan mukaan öljyn kallistuminen johtuu juuri Irakin kriisin kärjistymisestä, eikä hän halunnut kommentoida, odottaako hän järjestönsä lisäävän tuotantoa hinnan nousun hillitsemiseksi.

Markkinoilla povattiin, että U.S. crude -öljyn hinta saattaa ponkaista jopa yli 31 dollariin barrelilta, jos Opec pitää tuotannon entisellä tasolla. Öljyn hinnan nousun pelätään myös heikentävän maailman talouden orastavaa kasvua.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.