Öljykylpyjä Azerbaidzanissa – voiko tämä olla terveellistä?

Raakaöljykylvyt ovat Azerbaidžanin kuumin villitys.

Paikallinen Naftalan Clinic -klinikka on alkanut tarjota asiakkailleen terapeuttisia raakaöljykylpyjä Naftalanissa, 250 kilometrin päässä Azerbaidžanin pääkaupungista Bakusta. Kylpyjen lisäksi ylimääräistä raakaa öljyä käytetään klinikalla myös esimerkiksi reuman, ihosairauksien, niveltulehduksien ja hermostollisten sairauksien parantamiseen. Klinikan lääkärit kertovat öljyhoitoa käytettävän satojen eri sairauksien hoitoon.

Suurin osa klinikan asiakkaista tulee entisistä Neuvostoliitosta itsenäistyneistä maista, mutta myös Arabiemiraateista ja Euroopasta. Suosituin klinikan hoidoista on raakaöljykylpy. Asiakkaat pääsevät kylpyammeeseen, joka on täynnä kuumaa öljyä.

Klinikan lääkäreiden mukaan miljoonat ihmiset ovat kokeilleet öljyhoitoja viimeisten kymmenen vuoden aikana, eikä yksikään ole kärsinyt komplikaatioista. Turvallisuusmääräysten mukaisesti enintään kymmenenminuuttisen kylvyn saa ottaa vain kerran päivässä kymmenen kerran hoitosarjan aikana.

Azerbaidžan on yksi maailman johtavista öljymaista ja tunnettu yltäkylläisistä öljyvarannoistaan. Maan läntisissä osissa janoittua mustaa kultaa jopa tihkuu maan pinnalle.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Oddity Central

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja