Mainos

Öljyfutuurit laskivat edelleen Lontoossa

Laskun taustalla oli markkinoille kiirineet arviot siitä, että YK sallisi nostaa kauppasaarrossa olevan Irakin öljynvientikiintiöitä jo kahden kuukauden kuluttua.

Irakin vientikiintiön ennakoitua nopeampaa nostoa on auttanut se, että Irak on sallinut YK:n tarkastajien vierailut asevarastoissaan.

Pohjanmeren öljylaadun brentin elokuun futuurin hinta laski tänään 0,21 dollaria 13,07 dollariin tynnyriltä. Heinäkuun futuurin hinta oli tänään 12,40 dollaria. Viikon aikana öljyfutuurien hinnat ovat laskeneet tuntuvasti. Heinäkuun futuurissa laskua kertyi viikon aikana 1,99 dollaria ja elokuun futuurin hinta putosi 1,73 dollaria.

Myös perusmetallien hinnat olivat tänään laskussa. Kolmen kuukauden kuparifutuurin hinta halpeni perjantaista 13 dollaria 1672 dollariin tonnilta, ja nikkelifutuurissa lasku oli 70 dollaria 4460 dollariin tonnilta. Viikon aikana kuparifutuurin hinta kuitenkin laski vain kolme dollaria, mutta nikkelifutuurin sen sijaan putosi 170 dollaria.

Jalometalleista kullan futuurihinta halpeni maanantaina 0,50 dollaria 286 dollariin unssilta. Viikko sitten maanantaina kultafutuurin hinta oli 290,25 dollaria unssilta. Myös hopea oli Lontoossa laskussa. Hopeafutuurin noteeraus oli tänään 5,17 dollaria unssilta, jossa oli laskua perjantaista 0,13 dollaria.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.