Mainos

Öljyala kiirehtii autoverotuksen uudistamista

Öljyala muistuttaa, että autoveron uudistus on ollut tapetilla jo kymmeniä vuosia. Nyt hallitukselta odotetaan päätöksiä.

Öljyala kiirehtii hallitusta uudistamaan ajoneuvoverotusta hiilidioksidiohjaavaksi. Uuden auton hankinnan yhteydessä perittävästä verosta tulisi asteittain luopua ja siirtää verotuksen painopiste omistuksen aikaiseen verotukseen, sanoo Öljy- ja kaasualan keskusliiton toimitusjohtaja Jarmo Nupponen.

- Autoveron uudistus on ollut kymmenien vuosien kestopuheenaihe, joten uudelta hallitukselta odotetaan jo päätöksiä, Nupponen sanoi. Verotuksen uudistaminen on hänen mukaansa tärkeää siksi, että sillä voidaan vaikuttaa merkittävästi siihen, millaisilla autoilla Suomessa liikutaan.

Euroopan unionin yhteinen ajoneuvoverotus on Nupposen mukaan käytännössä kaatunut. Komission ehdotuksen periaate on kuitenkin oikea ja kannatettava. Verotuksella voisi myös ohjata kulutusta dieseliin, jonka käyttö pienentää päästöjä bensiiniin verrattuna. Vaihto vähentää kulutusta heti 20 prosenttia, hän totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.