Mainos

Öljyala: E10-bensan myynti romahti helmikuussa

Öljyalan keskusliiton tuore tilasto vahvistaa, että uuden E10-bensiinin myynti romahti helmikuussa.

E10:n osuus bensiinin kokonaismyynnistä painui 55 prosenttiin, kun se tammikuussa oli 65,5 prosenttia, keskusliiton toimitusjohtaja Helena Vänskä kertoi liiton tilaisuudessa.

Se tarkoittaa, että 98-oktaanista tankkasi helmikuussa varmuuden vuoksi viitisentoista prosenttia niistä autoilijoista, jotka voisivat käyttää myös E10:ä.

Vänskän mielestä E10:n menekkiä on tiputtanut julkisuudessa vellonut keskustelu, jossa on liikkunut harvinaisen paljon urbaanilegendoja ja vääriä tietoja. Varsinkin sähköisen median keskustelupalstoilla liikkuvat väitteet muuttuvat suuren kansan silmissä tosiasioiksi, kun niitä toistellaan tarpeeksi paljon, Vänskä arvioi.

- Toivon, että media kaivaisi taustoja enemmän, ennen kuin esittää niitä faktoina. Kuluttajien epävarmuus lisääntyy, kun virheellistä tietoa liikkuu, Vänskä sanoi.

Hän huomautti, että nettikeskusteluissa jopa jarrupalojen kulumista on laitettu E10:n piikkiin.

Öljyala ja autojen maahantuojat ovat jatkuvasti vakuuttaneet, että E10:ä voi käyttää turvallisesti niissä autoissa, joihin se soveltuu. Niitä on Suomessa 1,5 miljoonaa, eli noin 73 prosenttia bensiiniautoista.

Huoltoasemaketjuilta saatujen tietojen perusteella E10:n menekki on ollut heikkoa myös maaliskuussa, mutta öljyalan virallinen tilasto valmistuu vasta kuukauden päästä. Viimeksi tällä viikolla Autoliiton jäsenkyselyssä joka neljäs autoilija kertoi, ettei halua tankata uutta E10-bensiiniä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.