Mainos

Öljyä yhä Loviisanlahdella

Laajat öljyntorjuntatyöt saatiin valmiiksi tiistaina Loviisanlahden itärannalla. Tästä eteenpäin työ jatkuu 3-4 hengen voimin. Työtä riittää lumentuloon asti, palopäällikkö Jari Excell kertoi tiistaina.

-Siivostyöhön saadaan keskiviikkona avuksi Hangosta imuri, jolla öljyä voidaan imeä pois kivien välistä. Öljyä siivotaan myös harjaamalla ja pesemällä, hän sanoi.
Vahinko ilmeni kaikessa laajuudessaan viime viikon keskiviikkona. Edellisenä päivänä havaittiin, että Liberian lipun alla purjehtivasta M/S Ramiliasista oli valunut tankkauksen yhteydessä raskasta polttoöljyä mereen. Vahinkoa pidettiin silloin laivalta annetun tiedon perusteella pienenä. Aluksen epäillään nyt aiheuttaneen koko laajan vahingon.

Öljy ilmaantui viime keskiviikkona Loviisanlahden itärannalle yllätyksenä. -Luulimme, että saimme Valkon satama-altaasta talteen kaiken siitä karanneen polttoaineen. Mutta todennäköistä on, että valtaosa öljystä sukelsi veden pinnan alle joksikin aikaa, eikä sitä huomattu.
Tapauksen poliisitutkinta on kesken. Keskusrikospoliisi selvittää laboratoriotutkimuksilla rannoille levinneen öljyn alkuperää. Mikäli M/S Ramilias osoittautuu syypääksi, sen Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa oleva varustamo saa Loviisasta korvausvaatimuksen. Öljyä on kerätty Loviisassa merestä ja rannoilla toistakymmentä tonnia Riihimäen Ekokemissä hävitettäväksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.