Mainos

Öljy sotki rantaa Inkoossa - poliisi etsii saastuttajaa

Öljy on tuhrinut noin kilometrin matkalta rantaa Inkoossa. Aamulla havaitun öljypäästön alkuperää ei vielä tiedetä. Mahdollisia päästölähteitä ovat satamassa käyneet laivat ja rannalla sijaitsevat tuotantolaitokset.

Poliisi selvittää päästölähdettä ottamalla näytteitä laivoista ja laitoksista.

Tänään aamulla Inkoo Shippingin sataman työntekijät havaitsivat öljyä satama-altaassa. Pelastuslaitos hälytettiin paikalle estämään öljyn leviämistä.

Mereen päässeen öljyn määrää ei osattu arvioida, mutta se luokiteltiin raskaaksi polttoöljyksi. Mahdollisia öljypäästön lähteitä ovat satamassa käyneet laivat. Eilen siellä kävi neljä alusta ja tänään yksi. Poliisi jäljittää kaikki alukset ja ottaa niistä öljynäytteet.

- Nämä alukset, jotka lähti eilen, ovat kaikki suomalaisten varustamoiden, joten ei ole ongelmia ja tiedetään, mihin ne on menossa, toimitusjohtaja Mari Korhonen Inkoo Shippingistä kertoo.

Laivojen lisäksi mahdollisia päästölähteitä ovat alueella sijaitsevat Fortumin Inkoon voimalaitos ja suuri öljyn varmuusvarasto. Niiden toiminnassa ei kuitenkaan ole havaittu mitään epätavallista.

Öljyn pahiten sotkemalla rannalla sijaitsee useita kesämökkejä. Rannan puhdistustyöt kestävät ainakin muutaman päivän.

Öljyturmien määrä nousussa?

Suomessa on tapahtunut parin viime vuoden aikana kolme vakavahkoa öljyturmaa.

Viime huhtikuussa Porvoon edustalta löydettiin kaksi öljylauttaa, jotka olivat peräisin useammasta aluksesta. Öljy oli päästetty mereen tahallaan.

Viime vuoden joulukuussa Fortumin öljynjalostamolla Porvoossa sattui iso öljyvuoto. Maahan ja mereen valui noin 300-tonnia dieselöljyä.

Vuotta aiemmin Turun edustalla sattui vastaavanlainen vahinko. Öljyä pääsi mereen Fortumin Naantalin jalostamolta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.