Mainos

Öljy ajelehtii kohti Ranskaa

Espanjan rannikon läheisyyteen uponneesta tankkerista peräisin olevat öljylautat näyttävät ajelehtivan kohti Ranskaa, missä on varauduttu öljyntorjuntatoimiin. El Pais -lehden mukaan öljyä on nähty noin 450 kilometrin päässä Ranskan rannikosta.

Espanjan viranomaiset ovat puolestaan laajentaneet kalastuskieltoa niin, että se käsittää tällä hetkellä noin 500 kilometriä Galician rannikkoa Espanjan luoteisosassa.

Prestige-tankkeri upposi viime tiistaina noin 250 kilometrin päähän Espanjan rannikosta. Laivasta vuoti mereen ainakin 11000 tonnia raskasta polttoöljyä. Meren pohjassa makaavan aluksen tankeissa arvioidaan olevan vielä ainakin 60000 tonnia öljyä.

Portugalin mukaan hylystä vuotaa edelleen öljyä, vaikkakaan ei enää siinä määrin kuin aikaisemmin. Espanja on kiistänyt tiedot sanoen, ettei tankkerista ole vuotanut lisää öljyä uppoamisen jälkeen.

Myrskyn hieman tyynnyttyä alueella öljyntorjunta-alukset aloittivat eilen öljyn keräämisen meren pinnalta. Alueelle odotettaan lisää öljyntorjunta-aluksia Saksasta, Britanniasta, Belgiasta ja Hollannista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.