Mainos

"Olisipa avaruudessa sauna"

Presidentti Tarja Halonen jutteli tänään tovin Nasa-astronautti Timothy Kopran kanssa. Sukujuuriltaan suomalaisen Kopran ja presidentti Halosen puhelinkeskustelu välitettiin suorana Nasan verkkosivuilla.

Presidentti Halonen kutsui puhelun aikana Kopran vierailulle Suomeen ja oli kiinnostunut, miten Kopra selviää avaruudessa ilman saunaa.

- Sauna olisi hieno lisä avaruudessa, Kopra naurahti.

Halonen kysyi astronautilta lisäksi, onko hän nähnyt Suomea avaruudesta käsin.

- En ole vielä nähnyt Suomea, ja on vaikea sanoa, missä kohtaa olemme juuri nyt. Tiedän kyllä, että Suomi on kaunis maa yhden lyhyen visiittini perusteella.

Aikaisemmin tänä vuonna presidentti lähetti Kopralle suomalaisen muistoesineen otettavaksi mukaan avaruuslennolle. Muistoesineeksi hän valitsi Kalevala-mitalin, joka kuuluu Rahapajan lyömään Sydämeltään suomalainen -mitalisarjaan.

Timothy Kopra sanoi Haloselle, että tuo mitalin mukanaan tullessaan Suomeen avaruusmatkansa jälkeen. Halonen otti Kopran puhelun vastaan tänään iltapäivällä kesäasunnollaan Naantalin Kultarannassa.

Kopra matkasi avaruuteen kuuden muun astronautin kanssa Endeavour-sukkulalla. Hän jää kansainväliselle ISS-avaruusasemalle useiksi kuukausiksi.

Katso Aino Huilajan juttu (Kymmenen uutiset 3.8.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.