Olisiko Ledger voitu pelastaa?

Näyttelijä Heath Ledgerin ruumis on matkalla kohti viimeistä määränpäätään, mutta yhä jatkuu spekulaatio siitä, mikä mahtoi koitua nuoren näyttelijän kohtaloksi.

Tiistaina 22. tammikuutta New Yorkin asunnostaan kuolleena löytyneen Ledgerin ruumis oli vielä lämmin, kun näyttelijän hieroja löysi miehen alastomana sängystä, kertoo New York Post -lehti.

Lehden haltuunsa saaman hätäpuheluraportin mukaan Ledgerin ruumis oli lämmin vielä klo 15:28, kun hieroja Diane Lee Wolozin soitti hätänumeroon. Wolozin kertoi hätäkeskukselle, että Ledgerin ruumis on "jäykkä" ja "kädet, jalat ja pää kylmät", ennen kuin hän ilmoitti, että näyttelijän keskivartalo on lämmin.

Ihmisen raajat ja pää jäähtyvät yleensä 20 minuuttia sydämen pysähdyttyä, joten Ledger oli ollut ilmeisesti kuolleena ainakin 20 minuuttia ennen hätäpuhelun soittamista.

- Lämmin ruumis tarkoittaa sitä, että hän ei ollut kuolleena kovin kauaa, kokenut ensihoitaja kommentoi New York Post -lehdelle.

Ledgerin ruumiin löytänyt hieroja ei soittanut välittömästi hätänumeroon, vaan hän soitti kolme kertaa näyttelijä Mary-Kate Olsenille ennen hätänumeroon soittamista. Siihen Wolozinilta meni yhdeksän minuuttia.

Olisiko nopeampi toiminta auttanut Ledgeriä, sitä on vaikea tietää.

- Jokainen sekunti on tärkeä, mutta on hyvin vaikea arvioida. Olisiko se auttanut? Olisiko se auttanut, jos Woloz olisi antanut ensiapua - kenties, sanoo ensihoitaja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat