Oliko Suvi Lindén edistämässä tietoyhteiskuntaa vai bisnestä? Ex-ministeri kommentoi matkaansa yksityisellä Facebook-tilillään

2:40

Traagisella kauppamatkalla Ugandaan mukana ollut entinen kokoomusministeri Suvi Lindén kommentoi perjantaina, että matkan tarkoituksena oli edistää tietoyhteiskunnan kehittymistä Ugandassa.

Lindénin kanssa matkustanut suomalainen liikemies löytyi hotellihuoneestaan kuolleena tiistaiaamuna. Hän kertoi asiasta yksityisessä Facebook-profiilissaan. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pian tämän jälkeen muun muassa Yle uutisoi, että Lindénillä ei ole komissiossa virallista roolia.

– Tehtäväni laajakaistakomissiossa on ollut koko ajan luottamustehtävä ja vapaaehtoinen ja perustunut ITU:n pääsihteerin henkilökohtaiseen kutsuun. Siitä ei ole maksettu korvausta. Tehtäväni on ollut kertoa erilaisissa tilaisuuksissa hyvän tietoliikenneinfrastruktuurin ja älypuhelimien merkityksestä kehittyvissä maissa, Lindén kertoi päivityksessään.

Ennen kaikkea bisnestä

Tänään julkaistussa Helsingin Sanomien jutussa käy ilmi, että Lindén on kommentoinut Ugandan tapahtumia hotellilla paikallisen New Vision -lehden toimittajalle, joka oli tekeytynyt poliisiksi. Tässä haastattelussa ex-ministeri ei korostanut erityislähettilään rooliaan, vaan mainitsi olleensa Ugandassa liikemiehen kanssa selvittämässä bisnesmahdollisuuksia.

– Olimme avaamassa ovia. Tämä oli ensimmäinen matkamme tänne, Lindén sanoo nauhalla HS:n mukaan.

– Minun taustani on televiestintäalalla, ja (liikemiehen) tausta on kyberturvallisuudessa. Hän edusti täällä muutamaa suomalaisyritystä, jotka työskentelevät, miten sen nyt sanoisi, turvallisuusalalla, lehti kirjoittaa Lindénin sanoneen.

Päivityksessä Lindén korosti, että hän lähti Ugandaan "kartoittamaan maan eri ministeriöiden valmiutta laittaa liikkeelle hankkeita, joissa edullisella älypuhelimella autetaan kansalaisia arjessa".

– En ole postauksessani väittänyt, että tämä olisi tapahtunut laajakaistakomission toimeksiannosta, hän tähdensi perjantaina.

MTV Uutiset on yrittänyt tavoittaa Lindéniä lukuisia kertoja kommentoimaan Ugandan tapahtumista suoraan. 

Juttua ja otsikkoa muokattu 22.2. klo 13:01: Suvi Lindén ei poistanut päivityksiään Facebookista, kuten jutussa väitettiin. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja