Mainos

Oliko leirikoululaisia kuljettaneen laivan päällikkö humalassa?

Eilen karille ajaneen purjealuksen päällikköä epäillään ruorijuopumuksesta, kertoo meripelastuskeskus.

Aluksella oli onnettomuushetkellä matkustajina koululaisia. Aluksella syttyi pian karille ajon jälkeen uhkaava tulipalo. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

-Ilman merivartioston venettä, joka oli paikalla karille ajon takia, laiva olisi todennäköisesti tuhoutunut kokonaan, sanoo palomestari Marko Rosted.

Paikalle hälytettiin ensin Rajavartiolaitoksen partiovene ja ulkopuolinen taksivene, joiden tehtävä oli kuljettaa aluksen matkustajat ja kaksi henkilökunnan jäsentä pois alukselta. Kesken evakuoinnin aluksen konehuoneessa syttyi tulipalo.

Alus ajoi karille Saaristonmerellä Högsåran länsipuolella eilen iltapäivällä.

Palo levisi konehuoneesta keittiöön

Rostedin mukaan tulipalo syttyi konehuoneessa ja levisi siitä konehuoneen yläpuolella olevaan keittiöön, joka paloi pahoin. Paikalla olleen merivartioston veneen jäsenistö alkoi sammuttaa paloa heti, kun se havaittiin.

-Ilman merivartioston alkusammutusta alus olisi voinut palaa kokonaan. Nyt MIRG-ryhmän tehtäväksi jäi lähinnä palon jälkivartiointi, Rosted arvioi.

MIRG-ryhmä on ympäri vuorokauden hälytystilassa oleva pelastusryhmä, joka on erikoistunut merellä syttyneisiin paloihin. MIRG-ryhmä lennätettiin sammuttamaan purjealuksen paloa meripelastushelikopterilla.

Leirikoulu päättyi suunniteltua aikaisemmin

Aluksen kyydissä oli onnettomuushetkellä 19 matkustajaa ja kaksi henkilökunnan jäsentä. Matkustajista 17 oli koululaisia ja kaksi opettajaa, kertoo aluksen päällikkö ja toinen omistaja. Hänen mukaansa kyseessä oli paimiolaisen kuudennen luokan leirikoulu.

-Lähdimme liikkeelle maanantaina ja leirikoulun oli tarkoitus kestää kolme päivää, mutta matka loppui aikaisemmin, kertoi aluksen päällikkö.

Aluksen matkustajat ja toinen henkilökunnan jäsenistä evakuoitiin Kasnäsiin. Meripelastuskeskuksen mukaan kukaan ei loukkaantunut karille ajon tai tulipalon yhteydessä. Palon jälkivartiointi ja aluksen kunnon arviointi jatkuivat myöhään tiltaan asti.

Länsi-Suomen merivartioston rikostorjuntayksikkö aloittaa tutkinnan tapahtuneesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.