Oletko sohvaperuna? Hyvä – nyt siitä on hyötyä!

Viihdytkö sohvan uumenissa päivästä toiseen ja tekemättömät kotityöt jäytävät mieltäsi? Ei hätää, sillä telkkarin töllöttämisen ja hyödyn yhdistäminen on helpompaa kuin luuletkaan.

Tuliko taas istuttua koko ilta television edessä, vaikka pyykit olisi pitänyt pyöräyttää koneessa ja nurkat imuroida? Näin voit samalla kertaa sekä syödä kakun, että säästää sen.

1. Hoida juoksevat asiat

Lähes jokaisessa taloudessa on nykyään kannettava tietokone, jota voit hyödyntää televisionkatselun lomassa. Kirjoita ylös kaikki hoitamista vaativat asiat, kuten laskujen maksu ja sähköposteihin vastaaminen ja suorita listaa läpi aina mainostaukojen aikana.

2. Sekainen työpöytä kuntoon

Nostele televisiopöydällesi kaikki sekaisin olevat paperit, kansiot ja muut tavarat ja käy ne läpi televisionkatselun lomassa. Myös lehdet ja kirjat on helppo järjestellä sohvalla istuskellen.

3. Silittäminen ja pyykkihuolto

Puhtaan pyykin lajittelun ja silittämisen voi helposti hoitaa samalla, kun katselee televisiota.

4. Puhdista sähköpostisi

Turhien ja vanhojen viestien poistaminen sähköpostista vie paljon aikaa, mutta telkkaria tuijottaessa se käy näppärästi.

5. Neulo

Käsityöt ovat loistopuuhaa televisiota katsellessa. Saat hyvän mielen kun näet kättesi jäljen, neulot tarpeellisia lapasia ja sukkia koko perheen tarpeisiin ja vältyt napostelulta, kun käsilläsi on muuta puuhaa.

6. Järjestele käsilaukkusi

Jokaikinen nainen tietää, kuinka pienikin käsilaukku voi pitää sisällään kaaoksen. Järjestele laukkusi samalla kun katselet lempiohjelmiasi.

7. Hyödynnä mainostauot

Lupaa itsellesi, että saat rauhassa katsella telkkaria koko illan, kunhan hyödynnät mainostauot: järjestele tavaroita paikoilleen, imuroi tai tee jotain muuta tarpeellista. Näin saat sekä hyvän mielen tehdyistä töistä että rentouttavan illan telkkarin edessä.

8. Rentoudu

Rentoutuminen on yhtä tärkeää kuin pyykkivuoren selättäminen ja imurointi – muista siis aina välillä nauttia ihan vain sohvasta, herkuista ja televisiosta hyvällä omallatunnolla.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja