Oletko Salkkarit-fani? Sisusta kotisi kuin Ismo, Jenni tai Isabella!

Jos haluat kodin kuin Salatuissa elämissä, unohda kaikenlainen konservatiivisuus. Ellet sitten hae Ismon tai Sepon tyylistä kotia, sisustamisen avainsanoja ovat rohkeus, mielikuvitus ja oma linja.

Salattujen elämien lavastaja Kristiina Saha kertoo, että tapetit ovat yksi hyvä keino saada uutta ilmettä kotiin. Saha kehottaa olemaan rohkea kodin sisustamisen ja tapetoinnin suhteen.

– Ihmiset ovat yleisesti aika konservatiivisia tapettiensa kanssa, joten kaupoistakaan ei automaattisesti löydy erikoisia värejä. Jenninkin vaaleanpunaiset tapetit ovat tilaustavaraa, kertoo Salattujen elämien lavastaja Kristiina Saha.

Tapettien toimitukseen menee muutamia viikkoja, joten kauan ei uusia räväkämpiä seiniä tarvitse odotella. Jos koko kodin tapetoiminen reippaalla värillä arveluttaa, on Sahalla siihen neuvo valmiina.

– Alkuun voi tapetoida asunnostaan vaikka vain eteisen tai yhden seinän.

Muovia, värejä ja loistetta

Räiskyvien tapettien lisäksi jennimäisen kodin sisustamisessa tärkeää ovat kaikki muovi ja erilaiset värit. Kahvikupit, mukit, lasit ja lautaset saavat kaikki olla eri värimaailmoista. Isabellan kodissa taas elää värien sopusointu.

– Isabellan värejä ovat valkoinen, kulta ja kristalli. Hänhän on olevinaan hieman hienompi ihminen.

Kullan ja vaalean väriset sohvatyynyt tai hopeiset kyntteliköt, tuovat kotiin helposti isabellamaista hienostuneisuutta.

Sievisen pariskunnan kodin kantava väriteema on punainen. Paula Sievinen käyttää väriä paljon myös vaatteissaan, ja tämä on osasyy kodin väriteemaan. Sievismäinen koti syntyy siis yhdistämällä neutraaliin kotiin yhden vahvemman värin, kuten juuri punaisen tai oranssin.

Oma linja ja paljon mielikuvitusta

Saha suosittelee sisustukseen mielikuvituksen käyttöä, ja pohdintoja siitä mistä itse tykkää.

– Jos jostain tykkää, niin kyllä se uppoaa kotiin.

Salattuihin elämiin hankitaan sisustustavaraa kaikkialta; kirpputoreilta, nettikaupoista, sisustuskaupoista ja huutokaupoista.

– Ei tarvitse mennä kalleimpaan design-kauppaan, muttei sinne mistä saa massatavaraa. Kannattaa pitää silmät auki, neuvoo Saha.

Sisustusta haetaan myös kotimaan ulkopuolelta. Esimerkiksi nuorisokahvila dAmDaMiin on tilannut astioita Ranskasta saakka. Vieläkin kauempaa on rekvisiittaa haettu, sillä Saha kertoo tilanneensa kivisen spiratismipelin nettikaupasta Yhdysvalloista.

Ei yhtä selkeää Salkkari-kotia

Yhtäläistä linjaa Salattujen elämien kodille on hankala rakentaa, sillä ihmiset muuttavat sarjassa toistensa koteihin jatkuvasti.

– Joku aina muuttaa alivuokralaiseksi toisen luo, eivätkä he paljon omia tavaroitaan vie mukanaan, Saha kertoo.

Toisinaan katsoja voi jopa unohtaa, kenen asunto alunperin oli.

Nuoret Pihlajakadun asukkaat ovat toistaiseksi jääneet vanhempien jalkoihin sisustusasioissa. Esimerkiksi Pepin ja Heidin asunto ei ole alkujaan heidän omansa, joten kodissakaan ei vielä näy nuorten neitojen käden jälki.

Muuttopuuhissa vain vanhemmat miehet ovat kantaneet sitkeästi mukanaan omaa tavaraa.

Ismon vakiovarustukseen kuuluu veikkauspöytä, joka on siirtynyt miehen mukana yrityksestä toiseen. Ismon kodin teemana on miehisen ruskea.

Taalasmaan koti on ollut trenditön kautta aikojen. Kotia on sisustettu huutokaupoista ja kirpputoreilta kerätyllä tavaralla. Sisustukseen on alusta alkaen kuulunut Sepon ruskea tv-tuoli, joka on niinikään hankittu sarjaan kirpputorilta.

Lisää ideoita löydät Salattujen elämien kotisivulta.

Siiri L'Ecuyer / MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja