Oletko matkalla Dubaihin? Huomioi uusi lentokenttävero

30.5. jälkeen Dubain lentokentältä lähtevien matkustajien on maksettava lentokenttäveroa. Maksuilla katetaan lentokentän laajennuksista aiheutuneita kustannuksia.

Kaikilta Dubain lentokentältä lähteviltä matkustajilta aletaan periä lentokenttäveroa, jonka avulla katetaan lentokentän remonttien ja laajennusten aiheuttamia kustannuksia. Maksuja tarvitaan, sillä Dubain öljytulot ovat laskeneet.

35 dirhamin (noin 8,5 euroa) lentokenttämaksu peritään myös kaikilta Dubain kentällä konetta vaihtavilta matkustajilta. Maksua aletaan periä 30.5. jälkeen lähteviltä lennoilta, mutta vain jos lentoliput on ostettu 1.3. jälkeen.

Lentokentän laajennukselle on tarvetta, sillä Dubain kansainvälisen lentoaseman kautta matkusti viime vuonna yli 78 miljoonaa matkustajaa. Matkustajamäärä nousi 10,7 prosentilla edellisvuoteen nähden.

Dubain kansainvälinen lentoasema on matkustajamääriltään maailman kolmanneksi suurin lentokenttä, jonka läpi kulkee maailman eniten kansainvälisiä matkustajia.

Studio55.fi-lähetyksessä keskusteltiin 28.1.2016 matkalla sairastumisesta. Jos sairastuu matkalla, kuka korvaa ja mitä? Vieraina vastaava lääkäri Ari Kinnunen ja OP:n vahinkovakuutuksen korvauspalvelun johtaja Antti Huhtala.

25:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja