Oletko lähdössä pääsiäisliikenteeseen? Huomioi nämä asiat

Kesärenkaat vai ei? Tärpit pääsiäisliikenteeseen 4:16

Pääsiäisen menoliikenteen ennustetaan olevan vilkkainta kiirastorstaina. Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen antoi omat ohjeensa pääsiäisliikenteeseen lähtijöille. 

– Pääsiäisen ruuhkatilanne on aika vaikeasti ennustettava. Kyllä suositukset ja pyynnöt ovat, että kovin paljon ei mihinkään lähdettäisi. Realismia kuitenkin varmaan on, että ihmiset matkustavat mökeilleen, sanoo Pohjonen MTV:n Uutisaamussa. 

– Kiirastorstain iltapäivällä ja alkuillasta on varmaan kaikkein vilkkain meno maanteillä. Suurimmat vakiomassat lähtevät Etelä-Suomesta liikenteeseen ja pääkaupunkiseudulta ulos johtavat tiet ovat niitä, joissa ruuhkia on. Lisäksi on myös pienempiä paikallisia ruuhkautuvia alueita, Pohjonen jatkaa. 

Viime vuonna voimaan tullut uusi tieliikennelaki antoi uudet säädökset myös renkaiden vaihdosta. 

– Se on helposti selitettävissä eli pitää olla kelin mukaan oikeat renkaat, Pohjonen sanoo.

Suomi on pitkä maa ja keliolosuhteiden kirjo voi olla melkoinen siirryttäessä etelästä pohjoiseen. Tästä muistuttaa myös Pohjonen. 

– Keski-Suomessa – puhumattakaan ylemmästä Suomesta – on vielä aivan selkeä talvirengaskeli. Jos Etelä-Suomesta lähtee liikkeelle, täytyy huomioida, että olosuhteet määränpäässä saattavat olla ihan toisenlaiset kuin lähtöpäässä. 

– Kaksia renkaita ei tarvitse pääsiäiskuormaan pakata mukaan, vaan mennään huonomman oletettavan kelin ehdoilla. Nyt on olennaista matkan suunnittelu ja sääennusteiden seuraaminen. 

Lue myös:

    Uusimmat