Oletko huono sängyssä? Tarkasta lista!

Olisiko seksirutiineissasi korjaamisen varaa? Ivillage.com teki listan asioista, jotka saattavat näyttää miehesi silmissä epäseksikkäältä.

Haluat ajatella olevasi lakanoiden välissä erinomainen ja kuuma – mutta mitä jos miehesi ei pidäkään sinua yhtä seksikkäänä kuin kuvittelet olevasi? Ivillage.com jututti useita seksiterapeutteja ja ihmissuhdeasiantuntijoita siitä, mitkä asiat miehen mielestä tekee naisesta epäviehättävän sängyssä tai seksistä vähemmän houkuttelevaa. Kenestäkään ei tule seksipetoa yhdessä yössä. Jos kuitenkin huomaat tekeväsi jotakin seuraavista asioista, kannattanee seksirutiinia ravistella!

1. Makuuhuone näyttää toimistoltasi

Miksi se on huono juttu?

Mikään ei saa miehen libidoa paremmin alas kuin muistutus stressaavasta työelämästä.

– Pidä päivittäinen aherrus ja kaikki työhön ja muuhun elämään liittyvät vastuullisuuteen viittaavat asiat (kuten tietokone, laskupino, kännykkä) poissa makuuhuoneestasi, kertoo seksioppaan kirjoittanut Cynthia Gentry.

Parannusehdotus:

Varaa sänkysi ainoastaan nukkumiselle ja seksille, Gentry neuvoo. Kukaan tuskin on vielä nähnyt työhön liittyvää muistiinpanoa, joka tekisi halukkaaksi! Pidä makuuhuoneessa vain seksikästä luettavaa, esimerkiksi Kama Sutra.

2. Et innostu suuseksistä

Miksi se on huono juttu?

Hmm, tarvitseeko tämä perusteluja? Suurin osa miehistä rakastaa antaa ja vastaanottaa suuseksiä. Jos se ei innosta sinua, mies todennäköisesti toivoo, että innostaisi ja saattaa olla pettynyt jos tunnet toisin. Tosin jos suuseksin antaminen on jotain sellaista, mitä et yksinkertaisesti halua tehdä, on miehen kunnioitettava valintaasi.

Parannusehdotus:

Mikäli arastelet sitä, luistaako tekniikka, löytyy teemaan liittyen monia vinkkejä niin kirjallisuudesta kuin internetistäkin. Mies varmasti neuvoo myös itse sinua mielellään – ja sen jälkeen voittekin vaihtaa osia, jonka jälkeen sinä voit opastaa häntä siitä, mikä tuntuu hyvältä. Muistakaa huolehtia hygieniasta, niin esileikki on molemmin puolin miellyttävää.

3. Hyppäät pois sängystä heti, kun homma on ohi

Miksi se on huono juttu?

No, tietysti juhlienkin jäljet on aina siivottava, mutta älä kuitenkaan juokse vessaan sillä minuutilla, kun rakastelu on ohi. Ensinnäkin, se antaa miehellesi käsityksen siitä, että ajattelet teidän tehneen jotain vastenmielistä. Gentry vakuuttaa miestenkin kaipaavan intiimiä halailuhetkeä seksin jälkeen ja muistuttaa, ettei kannata ottaa itseensä, mikäli mies nukahtaa – se on vain merkki siitä, että hän on supertyytyväinen.

Parannusehdotus:

Hyödynnä rauhallinen hetki ja sano vaikka jotain myönteistä äskeisestä aktista. Syvällisten keskustelun sijaan voitte myös vain helliä toisianne silitellen ja kutitellen.

4. Hengailet jatkuvasti verkkareissasi

Miksi se on huono juttu?

Sinun ei tarvitse imuroida asuntoa punaisissa pitsihepeneissä, mutta tulet kyllä huomaamaan eron entiseen, jos lakkaat näkemästä vaivaa seksikkyytesi eteen.

Parannusehdotus:

– Kiinnitä huomiota ulkonäköösi, äläkä repsahda liian kotoisaksi. Mies ei saata sanoa sitä ääneen, mutta hän arvostaa naista, joka panostaa seksikkyyteensä. Se osoittaa kiinnostusta, kertoo parisuhdeasiantuntija Ian Kerner. Tottakai voit pukeutua aivan kuten haluat, mutta maksaa vaivan, kun näet hiukan vaivaa tuodaksesi parhaat puolesi esille.

5. Kerrot hänelle, millainen ex-kumppanisi oli sängyssä

Miksi se on huono juttu?

Huh huh! Gentryn mukaan tämä on yksi pahimmista asioista, mitä nainen voi tehdä pilatakseen tunnelman – vaikka keskustelu kääntyisikin nykyisen kumppanisi eduksi. Mies ei halua tulla verratuksi edeltäjiinsä. Hän ei halua edes ajatella heitä – kuten ehkä et sinäkään hänen entisiä kumppaneitaan!

Parannusehdotus:

Imartelu vie pitkälle, joten kerro hänelle, mistä hänen juuri tekemistään asioista pidit eniten. Ja jos ex-kumppanisi todella oli seksin ylijumala, voit keksiä luovan tavan ilmaista mietteesi nykyiselle kumppanille. Kerro esimerkiksi fantasioistasi: "Olen aina halunnut, että mies herättäisi minut suuseksillä". Hän haluaa olla "ensimmäinen", joka toteuttaa fantasiasi ja sinä saat makuuhuoneeseen säpinää ilman, että sinun tarvitsee mainita tylsää ex-poikaystävääsi.

6. Seksiin valmistautuminen vie sinulta kauemmin kuin itse akti

Miksi se on huono juttu?

Kuvittele tilanne: mies makaa sängylläsi valmiina odottaen kun sinä säädät kylpyhuoneessa: harjaat hampaasi, otat piilolinssisi pois päästä ja peset meikkisi. Mies inhoaa tätä! Hän haluaisi seksin olevan sinunkin listallasi ykkösenä. Kun kauneusrutiinisi tulevat ennen seksiä, voit olla varma, että tunnelma lässähtää.

Parannusehdotus:

Yritä tehdä osa iltarutiineistasi kun kotiudut töistä, jotta tilanne voi edetä luonnollisesti myöhemmin. Tai säästä puuhasi siihen, kun mies on nukahtanut. Mikäli rutiineihisi kuuluu esimerkiksi koko vartalon käsittely kosteusvoiteella, voit pyytää miestäsi avuksi – siitä saattaa syttyä esileikki kuin itsestään.

7. Seksirutiinistasi on tullut – no, rutiinia

Miksi se on huono juttu?

Pitkään yhdessä olleet parit lipsuvat helposti mukavuuteen ellei melkein laiskaan seksiin. Se ei ole huono juttu, niin kauan kun se ei ole ainoaa harrastamaanne seksiä. On luonnollista niin naisille kuin miehille kyllästyä samoihin rakastelurutiineihin. Ethän halua hänen luulevan, että olet menettänyt mielenkiinnon parisuhteeseen tai ettei hän kiihota sinua enää?

Parannusehdotus:

Kokeilkaa toisinaan jotain uutta piristääksenne seksielämäänne. Gentry suosittele kokeilemaan asentoja Kama Sutrasta, karkaamaan yhdeksi yöksi hotelliin rakastelemaan tai miksei lemmenleikkiä voisi kokeilla kesällä ulkonakin.

8. Et koskaan ota ohjia käsiisi

Miksi se on huono juttu?

Eihän ole reilua, että mies joutuu huhkimaan sängyssä sinunkin edestäsi! Kerner kertoo miesten valittavan usein siitä, etteivät naiset tee tarpeeksi usein aloitetta seksiin.

Parannusehdotus:

Kokeile uusia juttuja – sujauta vaikka aamulla hänen takkinsa taskuun seksikkäät punaiset pikkuhoususi vihjaamaan, mitä illalla on luvassa. Tai lähetä hänelle kertomaan, mitä aiot tehdä hänelle, kun tapaatte.

9. Käyttäydyt, kuin tekisit palveluksen

Miksi se on huono juttu?

Vaikka olisit väsynyt, ei auta mitään, että käyttäydyt kuin olisit tekemässä hänelle palvelusta.

– On huono juttu, jos suhtautuu seksiin kuin hyväntekeväisyytenä. Varsinkin, jos huomaat sanovasi "no niin, voisitko jo hoidella homman loppuun", kertoo Kerner. Kukaan ei pidä siitä, jos kumppani käyttäytyy kuin sietäisi rakastelua juuri ja juuri. Kun näytät olevasi innostunut seksistä, kumppaninkin ego nousee.

Parannusehdotus:

Ole aktiivinen! Osallistu seksielämääsi, vaikka olisitkin väsynyt. Kaikki tietävät, miltä tuntuuolla väsynyt ja mies voi sen ymmärtää. Mutta sen sijaan, että torjuisit hänet, voit kertoa haluavasi tehdä kaiken hänen kanssaan huomenna. Voit myös tarjoutua puhumaan tuhmia samalla, kun hän tyydyttää itseään. Ties vaikka innostuisit silloin itsekin!

10. Olet epävarma vartalostasi

Miksi se on huono juttu?

Vaikka itse näkisit peilistä mitä hyvänsä, mies ei huomaa kuoppia reisissäsi tai finniä leuassasi.

– Kaikilla on omat epävarmuutensa, mutta niistä on päästävä yli. Itsevarmuus on seksikästä, kertoo John Ortved, Glamour.com -sivuston parisuhdeblogaaja.

Parannusehdotus:

Älä ajattele olevasi lihava, ainakaan makuuhuoneessa. Etsi alusvaatteita, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi juuri siksi seksikkääksi naiseksi, joka olet. Alusvaatteista löytyy joka vartalotyypille omat, imartelevat mallinsa. Näin tunnet olosi itsevarmemmaksi, vaikka lopulta lentävätkin yltäsi!


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja