Mainos

Oletko eroamassa juuri nyt? – Et ole ainut

Suomalaiset eroavat vilkkaimmin juuri tähän aikaan vuodesta.

Tilastokeskuksen mukaan avioeroja on myönnetty kuukausista eniten maaliskuussa. Vuosina 1999–2010 maaliskuun eroja on keskimäärin 1247, kun kuukauden keskiarvo on 1125.

Toissa vuonna eronneita oli maaliskuussa enemmän kuin yli kymmeneen vuoteen, 1347.

Vähiten avioeroja sijoittui vuosina 1999-2010 joulukuulle.

Eropäätös lomalla?

Löytyykö ajankohdalle jokin ihmisten välinen syy?

Yhden suomalaistutkimuksen mukaan eroa haetaan keskimäärin 8,5 kuukauden päästä harkinta-ajan alkamisesta. Tällöin maaliskuun erot olisi pistetty aluille kesälomien aikaan.

– Kesällä puolisot viettävät usein tavanomaista enemmän aikaa yhdessä. Tällöin heillä voi olla myös enemmän mahdollisuuksia keskustella suhteestaan ja sen tilanteesta, Jyväskylän yliopiston perhetutkimuskeskuksen tutkija Kaisa Malinen sanoo.

Hänen mukaansa lomalla on enemmän aikaa omalle ajatustyölle. Lisäksi arjesta vapaa yhdessäolo voi kärjistää suhteen vaikeuksia.

"Joulupäivänä se olisi liian julmaa"

Tiedon esittämiseen erikoistuneen Informationisbeautiful.netinDavid McCandless ja Lee Byron selvittivät vuonna 2008 ihmissuhteiden katkeamisaikoja yli 10 000 Facebook-päivityksen perusteella.

Käyttäjien viestejä haettiin lausekkeella "we broke up because" (me erosimme, koska).

Eropäivityksissä oli kaksi selvää piikkiä: ensimmäinen oli ennen opiskelijoiden kevätlomaa, toinen ennen joululomia. Joulupäivänä oletettujen erojen määrä oli alhaisin koko vuonna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.