Mainos

Olet voittanut Nokian arvonnassa – huijausyritykseen voi suhtautua myös näin

Viimeaikoina lähes jokaiselle ovat varmaan tulleet tutuiksi sähköposteihin ja kännyköihin ilmestyvät, rahavoittoja tai perintöjä lupailevat huijausviestit. Perinnöt ovat yleensä tulossa kaukaiselta sukulaiselta, jota ei tiedä olevan olemassakaan ja rahavoitot kilpailuista, joihin ei muista osallistuneensa.

Nykyään harva enää varmaan huijausviestiin haksahtaa, suurin osa todennäköisesti jättää huijausviestit täysin huomiotta. Kauppalehden keskustelupalstalta löytyy kuitenkin nerokas esimerkki siitä, kuinka huijausyritykseen voi myös suhtautua.

Viestiketjuun kirjoittanut kertoi saaneensa Saksasta kännykkäänsä tekstiviestin, jossa tälle lupailtiin 415 000 punnan voittoa Nokian arvonnasta. Voiton lunastamiseksi viestissä pyydettiin lähettämään voittajan nimi sähköpostilla.

Onnekas "voittaja" lähetti kuitenkin seuraavanlaisen, englanniksi kirjoitetun viestin.

– Hyvät herrat. Matkapuhelimeeni juuri saamani viestin mukaan olen voittanut 415 000 puntaa. No, minulle tuo on vain taskurahaa, viime vuonna tienasin 6 700 000 euroa Nokialla. Köyhät raukkaparat. Kuninkaallisin terveisin, Stephen Elop.

Viestin vastaaja lähetti sähköpostiosoitteesta stephen.elop@luukku.com.

Nokian nimissä tehdyt huijausyritykset eivät ole uusia. Netistä löytyy Nokian raha-arvonnoista varoittavia viestiketjuja jo useammalta vuodelta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.