Mainos

"Olen tyrmistynyt ahdisteluväitteistä"

Kansanedustaja Tapani Mäkinen toivoo että ahdistelua kokenut henkilö tulisi kertomaan hänelle kokemuksestaan.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Tapani Mäkinen (kok.) harkitsee vielä selvityspyynnön jättämistä Julkisen sanan neuvostoon Helsingin Sanomien kirjoituksesta.

Hän toteaa, että seksuaalinen häirintä on äärimmäisen vakava asia, josta pitää puhua niin eduskunnassa kuin muillakin työpaikoilla. Tapa jolla media nyt on heittänyt nimiä pöytään ei hänen mukaansa kuitenkaan ole oikea.

- Pitäisi olla joku todiste, pelkät otsikot ja teksti lehdessä eivät riitä. Eikä meillä syytetyillä nyt ole mahdollisuutta edes oikein puolustautua kun emme tiedä kuka on syytöksen osoittanut, Mäkinen huomauttaa.

Eduskunnassa toteutettiin viime kevään ja kesän aikana tasa-arvotutukimus, jossa yhtenä osana oli koetun seksuaalisen häirinnän kartoitus. Se osoitti, että jopa kolmasosa talon naispuolisista työntekijöistä oli kokenut seksuaalista häirintää työpaikallaan. Tuossa selvityksessä yhtäkään nimeä ei kuitenkaan tullut julki.

Seitsemän nimeä tuli julkisuuteen vasta Helsingin Sanomien 27. tammikuuta julkaisemassa jutussa. Sen pohjana oli eduskunnassa työskenteleville naisille tehty soittokierros. Mäkisellä ei ole tiedossa, miksi hänet on mainittu tässä yhteydessä.

- Tietysti se oli minulle tyrmistys. Olen paljonkin miettinyt ja keskustellut aiheesta kollegojen kanssa, mutta en muista tältä eduskuntakaudelta mitään tilannetta, jossa olisin tehnyt jonkun hölmöyden tai päästänyt ankan suustani, ainakaan tietoisesti. Jos näin on kuitenkin tapahtunut niin pahoittelen sitä ja pyydän anteeksi. Se ei ole tapani käyttäytyä.

Mäkinen toivookin, että ahdistelua kokenut henkilö tulisi kertomaan hänelle kokemuksestaan.

Kaikesta huolimatta Mäkinen kertoo saaneensa sympatiaa osakseen eduskunnassa.

- Tavattoman paljon on tullut positiivista palautetta käytöksestäni ja on annettu ymmärtää, että älä Tapani muutu.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.