Ole tarkka ihonhoitorutiineissasi – Älä tee näitä virheitä

Ihonhoidon asiantuntijat listasivat omat vinkkinsä parempaan arkiseen ihonhoitoon. Ethän sorru näihin virheisiin rutiineissasi?

Ihonhoitorutiinit saattavat jäädä arjen tiimellyksessä helposti taka-alalle. Kasvot ovat kuitenkin useimmille meistä niin tärkeät pitää kunnossa, että aika ajoin on syytä tarkistaa, ettei lankea petollisiin sudenkuoppiin rutiineissaan.

Älä pese kasvojasi puhdistusaineilla turhaan

Varsinkin jos oma iho on kuiva, on sitä turha rääkätä liian vahvoilla puhdistusaineilla useasti päivässä. Etenkin aamun puhdistusrutiineista on hyvä tinkiä kosteampi iho tähtäimessä. Yön jäljiltä kasvoillakin on kuitenkin usein iltapesuun verrattuna merkittävästi vähemmän likaa.

– Vesi riittää ihon puhdistamiseksi, jolloin myös ihon luonnolliset öljyt säilyvät ihon pinnalla paremmin, kosmeettiseen kirurgiaan ja iho-ongelmiin erikoistunut kirurgi Ellen Marmur vinkkaa.

Älä väheksy ihon reagoimista kuumuuteen

Saunan tai kuumissa tiloissa järjestettyjen treenien vaikutuksia omaan ihoon ei ole syytä väheksyä. Jos iho reagoi voimakkaasti kuumuuteen, on sitä hyvä suojella kuumuudelta samaan tapaan kuin auringoltakin.

Kuntosalien erityisillä hot-tunneilla tai saunassa käyntiä on syytä välttää, jos iho reagoi voimakkaasti kuumuuteen. Tutut punaiset läikät kasvoilla ovat kasvojen hälytyskello.


– Kuntosalien korkeat lämpötilat saattavat laukaista hyperpigmentaation erityisesti kasvojen alueella, jotka altistuvat helposti auringollekin, ihotautilääkäri Hema Sundaram kertoo.

Älä unohda vaihtaa lakanoita

Jos kärsii esimerkiksi aknesta, voi ratkaisu terveempään ihoon olla niinkin yksinkertainen kuin lakanoiden vaihto. Lakanoihin voi kerääntyä hyvinkin nopeasti epäpuhtauksia, jotka siirtyvät helposti etenkin kasvojen iholle.

– Tyynyliina kerää ihon rasvaa, kuolleita ihosoluja, bakteereja ja kasvovoiteita, ihotautilääkäri David Bank kertoo.

Vaihtamalla lakanat kerran viikossa on helppo vähentää iholle siirtyvien epäpuhtauksien määrää.

Älä säästä yöunissa

Unen tärkeyttä ei on vaikea korostaa liikaa. Krooninen unenpuute voi laukaista myös iholle haitallisen ketjureaktion. Kun unta ei saa tarpeeksi, saattavat vaikutukset näkyä selvästi ihossa.

– Iho saattaa näyttää sameammalta ja kuivemmalta ja myös ryppyjä kehittyy tuolloin helpommin, ihonhoidon asiantuntija Howard Sobel Lenox Hillin sairaalasta New Yorkista listaa.

Kiinnittämällä erityishuomiota uneen voi siis välttyä myös ongelmilta ihon kanssa.

Älä väheksy ehkäisypillerien vaikutuksia

Ehkäisypillerien sisältämät hormonivalmisteet saattavat vaikuttaa ihon kuntoon merkittävästi. Silmät on siten tärkeää pitää auki ehkäisypillerien vaikutusten suhteen.

Ehkäisypillerien vaikuttavien aineiden laatu ja määrä voivat vaihdella hurjastikin. Pillereiden vaihtaminen vähemmän hormonaalisia aineita sisältäviin pillereihin voi vähentää merkittävästikin ihon voimakkaita reaktioita.

MTV3/Helmi

Lähde: Allure

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja