Mainos

Ole fiksu hiihtolomaliikenteessä: Lykkää matkaa iltaan tai huomiseen

Hiihtolomaliikenne ei ole vielä kunnolla käynnistynyt, vaikka Etelä-Suomessa koululaisten hiihtolomat alkavat tänään. Helsingin tieliikennekeskuksen mukaan tällä hetkellä ruuhkaa ei vielä juuri näy pääteillä.

– Varmaan iltapäivällä ihmiset lähtevät lomaliikenteeseen, sanoo liikennepäivystäjä Pertti Törni.

Varaslähtöä lomille ei ole myöskään otettu, koska eilen ruuhkia ei kasautunut Kehä I:lle tai Kehä III:lle.

Tampereen tieliikennekeskuksen johtajan Marketta Udeliuksen mukaan Helsingistä päin odotetaan lähtevän hiihtolomaliikenteeseen noin 53 000 autoa. Vilkkaimmilla alueilla autojen määrä liikenteessä nousee tunnissa arviolta 200-500 autolla. Jouluun verrattuna liikenteen määrä ei kuitenkaan ole päätä huimaava.

Udeliuksen mukaan vilkkaimmat menoliikenteen tunnit ajoittuvat kello 13 ja 19 välille.

Jos tahtoo välttää ruuhkat ja matkata hyvässä säässä, kannattaakin lykätä matkantekoa mahdollisimman myöhään iltaan tai huomisaamuun.

Tällä hetkellä ajokeli on lumisateen vuoksi huono Etelä-Suomesta Keski-Suomeen ja Kainuuseen ulottuvalla vyöhykkeellä. Itärajalla ja Länsi-Suomessa on selkeämpää. Ennusteen mukaan lumisade hiipuu iltaa kohden.

Törni muistuttaa tarpeeksi pitkien ajovälien tärkeydestä, kun pöllyävä lumi heikentää näkyvyyttä. Myös varovaisuutta ja malttia kannattaa pakata takakonttiin.

Pääteillä ruuhkien odotetaan äityvän pahimmiksi, joten esimerkiksi Savoon matkustavien kannattaa välttää 4- ja 5-teitä ja kiertää 6- ja 7-teiden kautta, jos se suinkin on mahdollista.

Paluuliikenteen Törni arvioi alkavan viikon päästä sunnuntaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.