Ole Einar Björndalen takoo ällistyttävää karanteenitreeniä kiinalaisessa hotellissa – Johannes Thingnes Bö: "Olen ollut vaikuttunut hänestä 20 vuotta, mutta nyt hän on mennyt liian pitkälle"

Ampumahiihtolegenda Ole Einar Björnadalen matkasi juuri takaisin Kiinaan, jonka maajoukkuetta hän on valmentanut viime vuodesta lähtien. 46-vuotias norjalainen viettää seuraavat kaksi viikkoa karanteenissa hotellihuoneessa, jossa ei ole ikkunoita, mutta tämä ei estä häntä treenaamasta hulluna.

Björndalen aikoo juosta hotellissa karanteenin aikana noin 150 kilometriä, mikä on matkana noin 3,5 maratonia. Björndalen korostaa, että hotellihuoneessakin juokseminen on mahdollista, vähän erilaista vain.

– Olin onnekas, että sain pitkän ja kapean huoneen. Voin juosta 15 metriä yhteen suuntaan, kääntyä, koskettaa seinään ja juosta takaisin 15 metriä. Silloin olen juossut 30 metriä, ja kun olen tehnyt sen (15 metrin juoksun) 670 kertaa, alla on noin 10 kilometriä. Siihen menee 50 minuuttia, Björndalen raportoi Norjan TV2:n jutussa.

Björndalen arvelee, että hänen aikansa menee hotellissa sujuvasti. Oman treenaamisen ohella hänellä on monia treenisuunnitelmia laadittavana, ”paljon tehtävää”.

”Onko tämä totta vai tuubaa?”

Norjan TV2 näytti Björndalenin hotellihuonejuoksemisesta videokuvaa norjalaisille ampumahiihdon nykytähdille, Bön veljeksille Johannes Thingnesille ja Tarjeille. Varsinkaan Johannes Thingnes ei kaihtanut sanoissaan.

– Onko tämä totta vai tuubaa? Johannes Thingnes Bö sanoi ennen purskahtamista nauruun.

– Oi, ole kiltti! Rauhoitu vähän! Osta ainakin (kunto)pyörä, istahda tv:n eteen ja katso jotain hauskaa. Tämä menee liian typeräksi, Ole, Bö veisteli.

Toista kertaa peräkkäin maailmancupin kokonaiskilpailun voittaneelta Johannekselta tiedusteltiin, eikö hän ole vaikuttunut moisesta hulluudesta.

– En, olen ollut vaikuttunut Ole Einarin hulluudesta 20 vuotta, mutta nyt hän on valitettavasti mennyt liian pitkälle. Ero minun ja Olen välillä on, että en koskaan sysäisi itseäni tuohon tilanteeseen. En koskaan menisi Kiinaan viettämään kahta viikkoa hotellihuoneessa.

Isoveli Tarjei Bö totesi, että moista voi tehdä vain ”yksi ja ainoa” Ole Einar Björndalen.

Ei 150 kilometriä enempää

Björndalen aikoo viettää Kiinassa nyt kahdesta kolmeen kuukautta putkeen ennen lyhyttä matkaa Eurooppaan ja Kiinaan sen jälkeen uudelleen palaamista. Hän yrittää välttää, ettei hän juokse hotellissa 150 kilometriä enempää.

Björndalen pelkää akillesjänteidensä puolesta: suurempi matka tietäisi niin monia käännöksiä, että se voisi altistaa pienille vammoille.

– Minun täytyy olla siis varovainen. Mutta hommat sujuvat hyvin, ja odotan innolla seuraavaa sessiota, urallaan kaiken lukuisia kertoja voittanut legenda viestitti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja