Mainos

Olavinlinnassa mekastaa piru - katso video

Savonlinnan Oopperajuhlat aloittavat huomenna tuomalla Paholaisen näyttämölle. Pääroolissa nähdän nuori basso Mika Kares, joka kiemurtelee paholaisen roolissa punaisessa frakissa. Muutakin yllättävää Olavinlinnassa nähdään.

Italialaisen Arrigo Boiton ainoaksi jäänyt ooppera Mefistofele esitetettiin ensimmäisen kerran Milanon La Scalassa vuonna 1868. Kuuden tunnin esitys oli katastrofi. Ennen loppua sali oli jo melkein tyhjä. Nyt Goethen Faust-tekstiin perustuva teos on lyhentynyt kaksituntiseksi. Oopperataiteen klassikon teemana on Jumalan ja Paholaisen kaksintaistelu.

Savonlinnan näyttämöllä pääroolissa juonittelee ja ilkeilee Mefistofele - piru, joka yrittää saada ihmiset hallintaansa. Piru-Mefistofelen roolin laulaa 29-vuotias Mika Kares, joka on valittu Savonlinnan Oopperajuhlien vuoden taiteilijaksi. Saksassa yleensä laulavalle nuorelle bassolle oli läpimurto päästä Savonlinnaan päärooliin.

Oopperan vahva voima, kuten usein Olavinlinnassa, on kuoro, joka laulaa välillä Jumalan enkeleinä ja välillä villiintyy irstaisiin bakkanaaleihin syntisissä kabareissa. Alku on yllättävä, kun kuoro on melkein puoli tuntia äänenä taivaana hulmuavan verhon ja tähtivalojen takana.

Oopperan keskeinen hahmo on kuitenkin Mika Kares, punaisessa frakissa kiemurteleva sarvipäinen piru, joka bassollaan hallitsee koko oopperan kulkua. Tyylilajiksi esitykseen on nostettu Sininen Enkeli -elokuvan synnilliset kapakat ja hahmot - Marlene Dietrichin maailma.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.