Mainos

Olavi J. Mattilalle syyte petoksista

Valtionsyyttäjä on nostanut ex-ministeriä Olavi J. Mattilaa vastaan syytteet useista törkeistä petoksista ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Mattila

Ministeri Olavi J. Mattila, 83, saa syytteen miljoonaluokan törkeistä petoksista ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski päätti syytteiden nostamisesta tänään. Petossyytteen saa myös toinen henkilö, jonka epäillään olleen Mattilan rikoskumppani osassa kuviota.

Mattilan ja kumppanin epäillään lainanneen eri henkilöiltä yhteensä lähes miljoonan euron suuruisen summan rahaa, jonka he ovat sitten hävinneet keinotellessaan nigerialaisilla sijoituksilla. Rahaa lainanneita on puolisen tusinaa. Mattilan ja kumppanin epäillään kertoneen heille vääriä tietoja luottojen käyttötarkoituksesta. Syyte velallisen epärehellisyydestä kytkeytyy petosjuttuun siten, että Nigerian-bisneksissä velkaantuneen Mattilan epäillään piilottaneen omaisuuttaan velkojiensa ulottumattomiin.
Hänen epäillään luovuttaneen omaisuuttaan omaisilleen ilman hyväksyttävää syytä, vaikka on tiennyt loukkaavansa velkojiensa etuja ja pahentaneensa maksukyvyttömyyttään. Mattila istui useaan otteeseen Suomen hallituksessa presidentti Urho Kekkosen valtakaudella. Hän on ollut ulkoministeri, kauppa- ja teollisuusministeri sekä ulkomaankauppaministeri. Mattila toimi Valmetin pääjohtajana vuosina 1965-82. Hän oli vuodesta 1973 lähtien yhtäaikaa sekä Valmetin että Enso-Gutzeitin hallitusten puheenjohtaja, mikä asemana oli ainutlaatuinen suomalaisessa talouselämässä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 27.03.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.