Mainos

Oktoberfestillä yleisökato

Münchenin perinteinen olutkarkelo Oktoberfest kärsii tänä vuonna yleisökadosta. Massiivisen kaljatapahtuman avajaisviikonlopun kemuihin osallistui 550 000 vierasta. Se on paljon, mutta vuosi sitten avajaisviikonloppu veti paikalle 800 000 kaljanlitkijää.

Oktoberfest kokonaisuudessaan on tavallisesti kerännyt noin kuusi miljoonaa kävijää. Heistä 200 000 on saapunut juhliin Yhdysvalloista asti. Ja piti saapua tänäkin vuonna, mutta varattuja lentomatkoja Yhdysvalloista Saksaan on peruttu runsaasti 11. syyskuuta Yhdysvaltoihin suunnattujen terrori-iskujen jälkeen.

Kun avajaisviikonloppuna masensi myös kurja sateinen sää, moni müncheniläinenkin katsoi viisaammaksi pysytellä kotona kuin osallistua muutenkin sangen kosteaan juhlintaan.

-Tähän asti Oktoberfest on ollut fiasko, tapahtuman järjestäjiin kuuluva Norbert Metzger luonnehti vaisujen avajaisten jälkeen.

Terrori-iskujen jäljiltä Oktoberfest ei muutenkaan ole entisellään. Perinteinen avajaisparaati oli tänä vuonna peruutettu, samoin ilotulitus.

Festivaalialueella valvoo järjestystä 400 poliisia, kun aiempina vuosina virkavalta on ollut edustettuna 200 hengen voimin. Räjähteiden etsintään koulutetut koirat poliisi-isäntineen tutkivat joko aamu koko festivaalialueen ennen porttien avaamista.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.