Mainos

OKO:n tulos puolittui

OKO-konsernin liikevoitto puolittui alkuvuonna. Syynä olivat Pohjolan osakkeista saatujen osinkojen ja niitä koskevien arvonalennusten yhteisvaikutuksiset.

OKO-konsernin tammi-kesäkuun liikevoitto oli 58 miljoonaa euroa. Se pieneni viime vuoden vastaavasta kaudesta 52 miljoonaa euroa, josta 44 miljoonaa euroa johtui Pohjola-Yhtymä Vakuutus Oyj:n osakkeista saatujen osinkojen ja niitä koskevien arvonalennusten yhteisvaikutuksista.

Pohjola-Yhtymän osakkeiden nettotuotoilla oikaistu liikevoitto oli 67 miljoonaa euroa, eli 8 miljoonaa euroa pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Osakemarkkinoiden epävarmuus vähensi osakevälityksen palkkiotuottoja ja alensi arvopaperikaupan nettotuottoja. Toisaalta vahvistuneet markkina-asemat yritysrahoituksessa ja vähittäispankkitoiminnassa paransivat tuntuvasti rahoituskatetta, OKO kertoo osavuosikatsauksessaan.

Vuositasoiseksi muutettu oman pääoman tuotto oli 14,4 prosenttia. Vuotta aikaisemmin se oli 29,4 prosenttia ja koko viime vuodelta 21,5 prosenttia.
Osakekohtainen tulos oli 0,89 euroa eli 0,78 euroa pienempi kuin viime vuoden vastaavana kautena.

Pankkikonsernin luottokanta kasvoi vuodenvaihteesta 5 prosenttia 5,9 miljardiin euroon. Vuoden 2000 kesäkuun lopusta kasvu oli 12 prosenttia.

Yleisön talletukset olivat kesäkuun lopussa 1,8 miljardia euroa. Niiden määrä oli 13 prosenttia suurempi kuin viime vuoden lopussa ja 15 prosenttia suurempi kuin kesäkuun 2000 lopussa.

Omaisuudenhoidon hallinnoimien varojen määrä oli kesäkuun lopussa 5,3 miljardia euroa eli 4 prosenttia suurempi kuin vuodenvaihteessa. Viime vuoden kesäkuun lopusta hallinnoidut varat kasvoivat 25 prosenttia.

Pankki arvioi tämänvuotisen liikevoittonsa jäävän Pohjola-sijoitusten nettotuotoilla oikaistuna viimevuotista pienemmäksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.