Mainos

Oko-konsernin alkuvuoden tulos parani 49 prosenttia

Oko-konsernin tammi-kesäkuun liikevoitto kasvoi 65 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin vastaavan ajan tulos oli 43 miljoonaa euroa. Pankin tänään julkaiseman osavuosikatsauksen mukaan alkuvuoden liikevoittoon sisältyi merkittävä kertaluonteinen luovutusvoitto. Oko-konserni odottaakin, että toisen vuosipuoliskon liikevoitto jää jonkin verran alkuvuotta pienemmäksi.

Pankin arvio perustuu korkomarkkinoiden alkuvuotta epävakaampiin näkymiin ja rahoituskatteen pienentymiseen kireän hintakilpailun takia. Oko-konsernin koko vuoden tuloksesta odotetaan selvästi viime vuotista parempaa. Okon yleisölle myöntämien luottojen määrä kasvoi alkuvuonna 11 prosenttia 4,2 miljardiin euroon, mikä on viidenneksen enemmän kuin kuin vuotta aiemmin. Uusien luottojen marginaalien kapeneminen rasitti kuitenkin rahoituskatetta. Konsernissa vähittäispankkitoimintaa harjoittava Oko-pankki myönsi tammi-kesäkuussa uusia luottoja yli 50 prosenttia edellisvuotta enemmän. Luottokanta oli kesäkuun lopussa 1,1 miljardia euroa eli 10 prosenttia suurempi kuin vuodenvaihteessa ja 18 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Oko-pankin talletusten määrä oli kesäkuun lopussa 1,04 miljardia euroa, jossa kasvua edellisvuodesta 11 prosenttia. Alkuvuoden aikana talletusten määrä kasvoi seitsemän prosenttia. Konserniin kuuluu myös investointipankkitoimintaa harjoittava Opstock, jonka omaisuudenhallintayhtiön asiakasvarojen määrä oli kesäkuun lopussa 2,5 miljardia euroa eli 22 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Okon osavuosikatsaus
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.