Mainos

Oklahoman pommi-iskun tekijä tuomittiin kuolemaan

Oklahoman pommi-iskun tekijä Timothy McVeigh tuomittiin kuolemaan viime yönä. Valamiehistön päätös oli yksimielinen. McVeigh'n asianajajat aikovat valittaa tuomiosta.

28-vuotias McVeigh ei näyttänyt mitenkään tunteitaan kuullessaan tuomiosta. Vasta kun hänet saatettiin ulos istuntosalista, hän vilkutti vanhemmilleen ja sisarelleen ja muotoili huulillaan sanat "It's alright".

Iskussa kuolleiden omaiset ottivat puolestaan tiedon vastaan huojentuneina ja tyytyväisinä. Kuolemantuomion kannalla oli amerikkalaisten enemmistö.

Presidentti Bill Clinton ei kommentoinut tuomioistuimen päätöstä, mutta sanoi oikeudenkäynnin osoittavan, että maan oikeusjärjestelmä toimii.

Teloitus myrkkyruiskeella

McVeigh, joka oli kiistänyt syytteet, kuljetetaan liittovaltion vankilaan, missä hänet on määrä teloittaa myrkkyruiskeella valituskierroksen päättymisen jälkeen. Asiantuntijat arvioivat, että tuomio pannaan täytäntöön 3-5 vuoden päästä.
-Tuomio on lopullinen, sanoi tuomari Richard Matsch.

Valamiehistö päätyi kuolemantuomioon elinkautisen sijasta pohdittuaan asiaa yksitoista tuntia.

McVeigh oli puolustusasianajajansa mukaan valmistautunut kuolemantuomioon.
-Se ei tullut hänelle yllätyksenä, sanoi Persianlahden sodan veteraania puolustanut Stephen Jones.

Syyttäjien mukaan McVeigh on terroristi, joka toivoi pommi-iskun johtavan laajamittaiseen kapinaan hallitusta vastaan. McVeigh oli heidän mukaansa raivostunut liittovaltion poliisin toimista vuonna 1993, jolloin 80 ihmistä kuoli Daavidin oksa -lahkon päämajan piiritystä seuranneessa tulipalossa Wacossa Texasissa.

Raivo purkautui veriteoksi tasan kaksi vuotta myöhemmin. McVeigh asetti 2 000 kilon pommin liittovaltion rakennukseen Oklahoma Cityn keskustassa 19. huhtikuuta 1995. Pommi räjähti aamulla talon ollessa täynnä ihmisiä. Iskussa kuoli 168 ihmistä, joista osa pikkulapsia.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.