Mainos

"Okei, verot nousevat, mutta kuinka paljon?"

MTV3:n vaaliasiantuntija olisi toivonut vaalien alla enemmän puhetta Suomen suunnasta ja tulevaisuudesta.

Åbo Akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin mukaan vaalikeskusteluissa on väistelty kotimaan tiukkoja talousasioita, kun samaan aikaan Portugalin ja Libyan kriisit ovat saaneet paljon tilaa.

– Suomalaisia olisi varmasti kiinnostanut tietää konkreettisemmin, että okei, nyt tarvitaan talouden tasapainottamista, tämä kuuluisa kestävyysvaje, mutta mihin se johtaa?

– Kuinka paljon verot nousevat, mikä on se summa, lataa Grönlund kysymyksiä.

– On puhuttu vain prosenteista sinne ja tänne, aika vähän konkretiaa on ollut. Tulee sellainen pelko, että onko jossain joku todellinen virkamiesten valmistelema hallitusohjelma, joka pläjäytetään pöytään maanantaina, innostuu Grönlund.

Grönlund säälii pienpuolueita

Grönlundin mukaan on edelleen erittäin vaikea ennustaa, mikä on neljän suurimman puolueen järjestys sunnuntain eduskuntavaaleissa.

– Galluptiedon valossa kokoomus on jonkin asteinen ennakkosuosikki. Toisaalta demarit ovat hienoisessa nousussa – Urpilainen on pärjännyt hyvin. Kestääkö nousu?

– Miten Soinin gallupkannatus realisoituu vaaleissa? Ja onnistuuko Kiviniemi sittenkin vakuuttamaan joukkonsa viime hetkellä?

– Kyllä erittäin jännittävät vaalit on. Hieman tässä käy sääliksi niin sanottuja. pienpuolueita. Kyllä esimerkiksi vihreillä on aika vaikea paikka tällä hetkellä, sanoo Kimmo Grönlund.

(MTV3)

Katso MTV3:n vaaliasiantuntijan Kimmo Grönlundin kommentit: (Huomenta Suomi 14.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.