Mainos

Ojala: Yritystoiminnan edellytyksiä parannettava

Palvelutyönantajain toimitusjohtaja Arto Ojala perää yritystoiminnan edellytysten parantamista, jotta työllisyysaste voisi parantua Suomessa.

Ojala sanoo MTV:n nettikolumnissaan, että globalisaatiota ja sen aiheuttamaa työpaikkojen siirtymistä halvempien työvoimakustannusten maihin ei voi syyttää nykytilanteesta, jossa yrityksillä ei ole riittävästi kasvuhaluja ja uusia yrityksiä ei synny tarpeeksi.

Ojalan mielestä yrittäjyyden nälkää pitää kasvattaa. Tärkeimpänä asiana hän pitää yrittäjyyden riskin ja riskin ottamisesta saatavan palkkion suhdetta.

- Laajoja, poliittisesti ja työmarkkinapoliittisesti riippumattomia selvityksiä tarvittavista lääkkeistä on tehty riittävästi. Valtiosihteeri Sailaksen johtama työ on kokonaisuutena lähes unohdettu. Miksi? Koska päätökset ovat poliittisesti niin vaikeita, hän kirjoittaa.

- Menojen rahoittamiseksi työn ja yrittämisen kannustavuutta ja houkuttelevuutta on lisättävä mahdollisimman pian, mieluummin heti. Se merkitsee samalla sitä, että sosiaalista tukea on heikennettävä. Kuulostaa pahalta, mutta merkitsee todellisuudessa sitä, että sosiaalisen suojaverkon on oltava vahva, mutta se saa kuulua vain niille, jotka sitä todella tarvitsevat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.