Mainos

Ojala: Pääministeri oli ylivoimainen vastustaja

Pääministerin morsian -kirjan kustantaja Kari Ojala on pettynyt Helsingin hovioikeuden päätökseen. Oikeus tuomitsi Susan Ruususen ja Pääministerin morsian -kirjan kustantajana toimineen Ojalan sakkoihin yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Ojala kertoo kustantamonsa internetsivuilla pitävänsä langettavaa tuomiota käsittämättömänä.

- Hallitseva pääministeri valtakoneistoineen on pienelle kustannusyritykselle ylivoimainen vastustaja. Pääministerin ilmoitus ("loukkaannuin, koin halveksuntaa, kaupassakin tuijottivat") riittää poistamaan sanan- ja julkaisuvapauden - vaikka väitetyt loukkaukset olisivat tavalliselle ihmiselle vain olankohautuksen arvoisia, Ojala tilittää.

Ojala kuitenkin myöntää, että hänellä ei ole suoraa näyttöä pääministerin virka-aseman väärinkäytöstä.

- Välitön vaikuttaminen asian kulkuun ei välttämättä ole ollut edes tarpeellista. Virkakoneisto ei uskalla toimia ylintä päättäjäänsä vastaan, vaan on mieliksi tai lykkää pallon toisille. Tulokset puhuvat puolestaan, Ojala kirjoittaa.

Käräjäoikeus hylkäsi kaksikon syytteet viime keväänä niukimmalla mahdollisella tavalla. Oikeudessa äänet menivät tasan, jolloin syytettyjen kannalta lievempi kanta voitti. Hovioikeus päätti asian kuitenkin tänään Vanhasen hyväksi.

Ojalan mukaan tämänpäiväinen tuomio kaventaa sanan- ja julkaisuvapautta sekä rajoittaa omaelämäkertojen kirjoittajia ja kirjankustannusalaa.

- Tämän jälkeen ketä tahansa voidaan rangaista mistä tahansa, jos vallanpitäjä väittää loukkaantuneensa - vaikkei edes suostuisi kunnolla yksilöimään, mikä häntä loukkasi ja miten.

Ojala harkitsee valitusluvan hakemista KKO:sta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.