Mainos

Ojala: Kriisistä noustava toimintaan

Maassa vallitsee poliittinen kriisi, kirjoittaa Palvelutyönantajien toimitusjohtaja Arto Ojala nettikolumnissaan.

- Toimitusministeriö on vallassa. Toimitusministeriö ei tietenkään kykene tekemään minkäänlaisia linjaratkaisuja. Onneksi on juhannus ja onneksi Jäätteenmäen hallituksen poliittiset puolueet ovat luvanneet muodostaa uuden hallituksen pikaisesti samalle pohjalle ja saman ohjelman varaan. Edellä sanottu ei ole järjestömiehen puoluepoliittinen kannanotto -se ei minulle kuulu- vaan kannanotto siihen, että maassa tarvitaan linjakkaita talouspoliittisia päätöksiä vielä kesän aikana. Aikaa ei ole hukattavaksi uuden hallituspohjan etsintään ja uusiin hallitusohjelmaneuvotteluihin.

- Jäätteenmäen hallitus teki linjakkaan lisäbudjettiratkaisun kuukausi sitten. Siitä on annettava hyvä arvosana. Verotuksen merkittävä keventäminen lisää optimismia ja luottamusta kuluttajien keskuudessa. Palveluelinkeinoille se on ratkaisevan tärkeätä. Ministeri Kalliomäen julkiset kannanotot verolinjan jatkumisesta hallituksen ensi vuoden budjettia koskevien neuvottelujen yhteydessä ovat rohkaisevia. Aletaan vihdoinkin ymmärtää, että talouteen tarvitaan uutta dynamiikkaa. Dynamiikkaa, joka parantaa työllisyyttä, alentaa sosiaalisten tulonsiirtojen tarvetta ja luo talouteen positiivisen nousukierteen. Akateeminen väittely siitä, onko verotuksen keventämisellä dynaamisia vaikutuksia vai ei, näyttää heitetyn sinne mihin se kuuluukin eli roskakoriin.

- Suomi ei koskaan ennen ole ollut talouden rakenteeltaan näin vahva kuin nyt; vaihtotaseylijäämien seurauksena kansakunta on niin vaurastunut, että muut maat ovat Suomelle velkaa eli rahoitamme tällä hetkellä jo muiden maiden kulutusta ja investointeja. Tämä tosiasia antaa uudelle hallitukselle mahdollisuudet uudenlaiseen dynaamiseen talouspolitiikkaan, johon koskaan aiemmin ei ole ollut varaa. Se on mahdollisuus joka on syytä käyttää, sanoo Ojala.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.