Mainos

Ojala kannattaa uutta työllisyysryhmää

Palvelutyönantajain toimitusjohtaja Arto Ojala kannattaa kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän ehdotusta (Nettivieras 5.7.2002) uuden työllisyysryhmän perustamisesta. -Perustettakoon uusi etujärjestöistä riippumaton asiantuntijatyöllisyystyöryhmä. Työryhmän on syytä aluksi tarkkaan selvittää Matti Pekkasen työryhmän ehdotuksista toteuttamatta jääneet asiat, Ojala kirjoittaa MTV3:n uutisten nettivieraana.

Ojala perää voimakkaita toimia työttömyyden vähentämiseksi. -Työvoimapoliittiset työllistämistoimet eivät ole ratkaisu työttömyyteen. Työvoimakoulutuksen tehostaminen on toki oikein ja välttämätöntä, niin tehostettuna, että koulutus palvelee suoraan yritysten tarpeita, ei koulutuksena koulutuksen vuoksi, Ojala toteaa.

Ojala korostaa, että työttömyyden hoitamiseksi tarvitaan toimenpiteitä, joilla työttömiä ihmisiä kannustetaan ja viimekädessä velvoitetaan vastaanottamaan työtä. Hän vaatii, että verokiilaa on kavennettava alentamalla tuloverotusta. -Samalla voisi miettiä, löytyisikö tulojen jakamisesta puolisoiden kesken rakennuspuita kannustinloukkujen purkuun. Työnantajan sotu-maksuja olisi syytä alentaa ja ehkä vaikka palkkojen osuutta korottaa pitäen työvoimakustannus ennallaan, Ojala kirjoittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.