Oivallatko, mitä tässä tapahtuu? Optinen illuusio hämmentää somessa: "Näyttää kuin kaikki liikkuisi, mutta mikään ei liiku"

Nämä optiset illuusiot saavat pääsi pyörälle! 1:12
KATSO MYÖS: Nämäkin optiset illuusiot saavat pääsi pyörälle!

Hämmentävä optinen illuusio on saanut ihmiset ymmälleen. Hoksaatko sinä, liikkuvatko ympyrät ja nuolet gif-animaatiossa?

Japanilaisen Twitter-käyttäjän jakama gif-animaatio on jättänyt ihmiset hämilleen, kertoo The Sun. Jo liki 200 000 ihmistä on tykännyt tammikuussa @jagarakin-nimisen käyttäjän Twitteriin jaetusta giffistä, jossa harmaalla taustalla kaksi värikästä ympyrää liikkuu – vai liikkuuko? Entä liikkuvatko nuolet?

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Nerokas gif"

Tuhannet ihmiset sosiaalisessa mediassa ovat ilmaisseet hämmennyksensä siitä, mitä animaatiossa oikein tapahtuu. Animaatiota on jaettu eteenpäin kymmeniä tuhansia kertoja.

– Hienoa, nyt olen hypnotisoitunut, hihkaisi eräs Reddit-käyttäjä illuusiota ihmettelevässä ketjussa.

– Uskomatonta. Näyttää kuin kaikki liikkuisi, mutta mikään ei liiku. Tapa, jolla värit vaihtuvat, on se, mikä hämmentää aivoja. Nerokas gif, kehui eräs. 

Eräs käyttäjä keksi oivan keinon varmistaa, liikkuvatko ympyrät kuvassa.

– Voin vahvistaa, etteivät ne liiku lainkaan: laitoin hiiren kursorin molempien ympyröiden reunalle, eivätkä ympyrät liikkuneet.

Toinen käyttäjä testasi samaa paperinpalan avulla:

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ne tosiaankaan eivät liiku, totesi puolestaan yksi Reddit-käyttäjä testattuaan teoriaansa pysäyttämällä giffiä ja seuraamalla värien vaihtumista.

Moni giffin nähneistä tuli siihen tulokseen, että ympyröiden ja nuolten liikkuva vaikutelma syntyy renkaiden sisä- ja ulkoreunojen värin vaihtumisesta sekä kuvioiden "välkkymisestä".

Optinen illuusio:  Näetkö sinä"olemattomia pisteitä"? 0:32
Optinen illuusio:  Näetkö sinä "olemattomia pisteitä"? Testaa, havaitsetko pienet pallot näppäimistössä!

Lue myös:

    Uusimmat