Oiva Lohtanderin kassi:

- silakkafileitä - kaali - 2 tomaattia - fenkoli - tuore kurkku - 4 euroa SPR:lle

Antti Vahteran ja Oiva Lohtanderin menu:

Paistetut silakat

150 g silakkafileitä tai perattuja kokonaisia henkeä kohden 1 kananmuna valkopippuria suolaa leivitykseen ruisjauhoja voita paistamiseen

Laita silakkafileet, rikottu kananmuna sekä mausteet muovipussiin ja ravistele ja pyörittele niin, että mausteet sekoittuu hyvin. Leivitä silakat ruisjauhoissa ja paista voissa kauniin ruskeiksi. Tarjoile kuoripäällisten, suolassa keitettyjen perunoiden kanssa.

Silakkafileitä & kurkkukastiketta

150 g silakkafileitä henkeä kohden ketsuppia 1/2 dl valkoviiniä 1 dl kermaa 1 tl Dijon-sinappia suolaa valkopippuria korppujauhoja leivitykseen voita paistamiseen

Mausta silakkafileet vatsapuolelta ja lisää teelusikallinen ketsuppia jokaiselle fileelle. Käännä fileiden vatsat kiinni pituus suuntaan. Leivitä korppujauhoissa ja paista voissa rapeiksi. Kuori kurkku ja leikkaa 1 cm kuutioiksi. Kuullota vähässä oliiviöljyssä. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta Dijon- sinapilla sekä valkopippurilla ja tarkista suola. Keitä jauhoisia kuorittuja perunoita vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois, lisää voita ja survo perunasurvimella. Jätä perunat kuitenkin vähän kokkareisiksi, mausta suolalla ja tarjoile silakoiden kanssa.

Ravistetut kurkut silakoille

1 kurkku 1/2 dl sokeria 1/2 dl etikkaa 1/2 dl vettä

Kuori kurkku ja viipaloi siivuiksi. Sekoita sokeri, etikka ja vesi keskenään. Lisää kurkut, tilli ja ravistele voimakkaasti.

Wokatut vihannekset

pieni keräkaali pieni fenkoli tomaatti oliiviöljyä sitruuna mustapippuria suolaa

Leikkaa kaikki ohuiksi suikaleiksi ja pyörittele kuumassa wokkipannussa nopeasti lämpimiksi. Mausta ja tarjoile heti.

Lue myös:

    Uusimmat