Mainos

Oikukas talvi kuritti hiihtotapahtumien järjestäjiä

Kevättalvi on massahiihtojen ja laturetkien luvattua aikaa. Talven leutouden vuoksi osa suurista hiihtotapahtumista on jouduttu peruuttamaan. Hiihtoliiton massahiihtotapahtumista ovat jääneet hiihtämättä Keski-Suomi Hiihto, Kristiinankaupungin Susiluolahiihto ja Hyvinkää Hiihto.

- Savonia, Pirkan hiihto ja Finlandia saatiin kovalla työllä toteutettua. Leuto talvi on vaikuttanut etenkin pienempiin laturetkiin Etelä-Suomessa. Helmikuun alun laturetkiä on hiihdetty lyhennetyillä reiteillä. Järvien jäälle suunnitellut hiihdot ovat olleet tuhoon tuomittuja, Hiihtoliitossa massahiihtotapahtumista vastaava kenttäpäällikkö Kari Lindfors listaa oikukkaan talven saldoa.

Suomalaisten into suksimiseen ei ole kuitenkaan leudon sää myötä kadonnut. Kun reitti on kunnossa, niin osanottajia löytyy.

- Ennakkotietojen mukaan mikään katastrofi tämä talvi ei tule olemaan. Starttiin pääsemisen himo on niin suuri aktiivisilla laturetkeilijöillä, että he ovat mukana. Yksi leuto talvi ei saa katkaista osanottoketjua. Isojen laturetkien suhteen tilanne on pikemminkin se, että kun aktiivikuntoilijat kuulevat jossain olosuhteiden olevan kunnossa, niin sinne lähdetään sankoin joukoin, Lindfors kertoo.

Pienet paikalliset laturetket ovat eniten kärsineet hankalasta talvesta. Satunnaiset sunnuntaihiihtäjät eivät laturetkelle lähde, kun hiihtäminen on jäänyt vähiin.

Vuokatilla vetovoimaa

Tänään hiihdettyyn Vuokatti-hiihtoon ilmoittautui mukaan ennätysmäärä hiihtäjiä. Yli 1800 hiihtäjää starttasi lauantaiaamuna matkaan.

- Lauha talvi näkyy siinä, että viimeiseen asti pitää olla erilaisia reittivaihtoehtoja. Nytkin on tilannetta jouduttu katsomaan ihan viimeiseen asti. Lumetustalkoisiin ei ole tänä vuonna tarvinnut ryhtyä, sillä lunta on Kainuussa riittänyt, Kainuun Liikunnan toiminnanjohtaja Hannu Tikkanen kertoo.

Oikukas talvi on näkynyt Vuokatissa lähinnä lyhyemmän reitin suosiona.

-Sellainen näppituntuma on, että moni on vaihtanut 60 kilometrin lenkin puolta lyhyempään, Tikkanen arvioi.

Vuokatti-hiihtoa on kehitetty erityisesti matkailutuotteena.

- Viime vuonna 60 prosenttia hiihtoon osallistujista oli Sotkamossa kaksi vuorokautta. Uusia hiihtäjiä on löytynyt erityisesti yritysporukoista ja muista ryhmistä, Vuokatista kerrotaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja