Mainos

Oikorataa rakennetaan kantelusta huolimatta

Lahden oikoradan rakennustyöt ovat täydessä käynnissä, vaikka EU:lta ei ole vielä tullut lupaa jatkaa rakentamista. Suomen kanta tehtyyn kanteluun on, että liito-oravat eivät radan takia häiriinny liikaa.

Oikorata Keravalta Lahteen kulkee Nelostien vieressä ja räjäytykset haittaavat liikennettä ajoittain. Muun muassa tänään liikenne katkaistaan puoliltapäivin muutamaksi minuutiksi. Haitat Kerava-Lahti välillä kestävät parisen vuotta.

Euroopan komissiolle on tehty kantelu rakennustöistä. Suomen hallituksen mielestä rata ei häiritse oravaa liikaa. EU:n kantaa ei vielä tiedetä. Niinpä ratalinjan aukaisu jatkuu toistaiseksi.

Autoilijoiden lisäksi rata vaikuttaa Nelostietä ylläpitävään yhtiöön, joka saa rahaa jokaisesta tiellä kulkevasta autosta. Tieyhtiö Nelostie Oy:n toimitusjohtaja Tom Schmidt ei kuitenkaan koe rataa pahaksi kilpailijaksi tiebisnekselle.

-Ei se ole paha kilpailija. Jonkin verran liikennettä varmasti siirtyy radalle, mutta me uskomme, että samanaikaisesti tuo liikennekäytävä tulee houkuttelevammaksi. Se houkuttelee uusia asukkaita, uutta yritystoimintaa jne. Nämä varmasti kompensoivat toinen toisiaan, Scmidt sanoo.

(Huomenta Suomi 07.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.