Mainos

Oikeutta eläimille: Hylätty sikakuljetus löytyi maantien varresta

Oikeutta eläimille -yhdistys on julkaissut videon tienvarteen jätetystä teuraskuljetusauton perävaunusta.

Perävaunu havaittiin myöhään eilisiltana bussipysäkille kantatie 41:n varteen Huittisissa. Yhdistyksen aktivistit osuivat paikalle ohikulkumatkalla.

– Eläimet liikehtivät levottomasti pitäen kovaa, luonnotonta ääntä, joka minusta kertoi lohduttomasta epätoivosta, videon kuvannut Kristo Muurimaa kuvailee.

Aktivistit seurasivat tilannetta muutaman kymmenen minuuttia, eikä kukaan tullut tuossa ajassa noutamaan vaunua. Muurimaa ei tiennyt, kuinka kauan se oli seissyt siinä ennen heidän tuloaan. Ilmeisesti kuljetusauto viipyi hakemassa lisää teuraaksi vietäviä sikoja.

Kuvissa näkyy ahtaassa autossa tungeksivia sikoja, joista usealla on korvissa ja nahkassaan punaisia jälkiä. Ne ovat järjestön mukaan jälkiä tappelusta.

Samalla järjestö julkaisi salaa kuvattuja videoita ja kuvia kahdesta varsinaissuomalaisesta sikalasta.

Nyt julkaistut sikalakuvat on otettu maaliskuussa Salossa ja Pöytyällä. Ne jatkavat suomalaisen eläintuotannon järkyttävää tilaa kuvaavaa sarjaa eläintehtaat.fi-sivustolla.

Kuvissa näkyy muun muassa erittäin likaisessa karsinassa makaava sika, jonka peräsuoli on luiskahtanut ulos. Kuvissa on myös muita vammautuneita eläimiä, esimerkiksi yhden sian jalka on pahoin turvonnut, eikä eläin pääse nousemaan jaloilleen.

– Olot sikaloissa olivat yleisesti ahtaat, virikkeettömät ja likaiset, järjestö viestittää.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.