Mainos

Oikeusoppinut arvioi Jaakonsaaren Twitter-keräystä

Oikeusoppinut Matti Tolvanen arvioi eurovaaliehdokas Liisa Jaakonsaaren (sd.) poikkeuksellista rahankeräystä Twitter-viestipalvelussa. Jaakonsaaren mukaan viestissä mainittu tili on SDP:n Oulun piirin tili, jolle on hankittu keräyslupa.

Itä-Suomen yliopiston professori Matti Tolvanen arvioi, että jos kyseessä on rahojen kerääminen eurovaalien kuluihin ja kerääjänä puolueen rekisteröity yhdistys, lupaa ei edes tarvittaisi.

– Myös ehdokas itse saa vedota yleisöön ja pyytää puolueyhdistyksen tilille rahoja vaalikampanjaa varten laittamaan, sanoo Tolvanen MTV Uutisille.

Tolvanen kertoo, että jos kerätään rahankeräysluvalla, on ilmoitettava tiettyjä tietoja. Tällaisia ovat esimerkiksi keräysluvan numero, rahojen kerääjä ja se, mihin tarkoitukseen rahoja kerätään. Tolvanen sanoo, että tällöin Twitterissä pitäisi olla viittaus, mistä vaaditut tiedot löytyvät.

Jaakonsaari lisäsi SDP:n rahankeräysluvan numeron Twitteriin sen jälkeen, kun keräyksen lainmukaisuudesta oli puhjennut keskustelua käyttäjien kesken.

Tolvanen ihmettelee, miksi rahoja kerätään luvalla. Toisaalta hän kuitenkin sanoo, että asiassa saattaa olla piirteitä, joita ei ole tiedossa. Tolvasen mukaan lupa tarvitaan esimerkiksi silloin, jos rahojen kerääminen on aloitettu yli puolta vuotta ennen vaaleja.

Jaakonsaaren lisäksi ainakin Miapetra Kumpula-Natri (sd.) on pyytänyt lahjoituksia Twitterissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.